Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Incze Kriszta bronzérmes Minszkben

Dobos László 2019. június 29., 11:20 utolsó módosítás: 2019. június 29., 12:06

A birkózó Incze Kriszta nyerte Románia kilencedik érmét a fehéroroszországi Minszkben zajló Európai Játékokon. A háromszéki sportoló bronzérmes lett a 62 kg-os súlycsoportban.

Incze Kriszta bronzérmes Minszkben
galéria
Incze Kriszta idén harmadik világversenyén szerzett érmet Fotó: COSR

Incze Tünde Kriszta a nyolcaddöntőben Mariana Cherdivară (Moldova Köztársaság), a negyeddöntőben a török Asli Tugcu ellen nyert, az elődöntőben pedig az azeri Elmira Gambarovától szenvedett vereséget.

A harmadik helyért kiírt mérkőzésen Incze a lengyel Madrowska Katarzynát győzte le, és ezzel a dobogó harmadik fokára állhatott.

Incze idén Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Bukarestben a felnőttek között, Újvidéken (Novi Sad) pedig az U23-as kontinensbajnokságon szintén második lett.

A Sepsiszentgyörgyi MSK sportolója a két kontinensbajnokságon a 65 kg-os súlycsoportban versenyzett, az Európa Játékokon pedig a 62 kg-osok között lett bronzérmes.

A székelyföldi birkózó a kilencedik érmet szerezte Romániának.

Nyolc versenynap után a román küldöttség a 17. helyen áll az éremtáblázaton 2 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzéremmel. Magyarország a 9. helyet foglalja el, a magyar mérleg 4 arany- 5 ezüst- és 3 bronzérem.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat