Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Idén két F1-es verseny lesz a Hungaroringen?

MTI 2020. április 29., 12:51 utolsó módosítás: 2020. április 29., 12:56

A koronavírus-járvány miatt megtépázott Forma–1-es idényben két futamra is sor kerülhet ebben az évben a Hungaroringen – értesült a Bild.

Idén két F1-es verseny lesz a Hungaroringen?
galéria
Két futamon is megmérkőzhetnek a pilóták Magyarországon. Archív Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A német lap már a lehetséges dátumokat is tudni véli, ezek szerint augusztus 16-án, majd egy héttel később is a mogyoródi pályán rendeznének versenyt, két osztrák és két brit futam után. 

„Egyelőre korai lenne az egymás utáni két versenyről beszélni, mert nem tartanak itt a tárgyalások.

A pálya nyilván alkalmas egymás utáni két verseny lebonyolítására, ráadásul turisztikai és gazdasági szempontból is sokat jelentene az országnak, ha egymás után két hetet töltenének nálunk a csapatok” 

– mondta az MTI-nek Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, hozzátéve: egyelőre továbbra is az eredetileg kiírt augusztus 2-i időpontra készülnek, más dátumról nem kaptak értesítést.

Az idény március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de a világjárvány miatt röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, az azeri és a kanadai viadalt halasztották el, míg a monacóit és a franciát törölték.

A Bild szerint Spielbergben, majd Silverstone-ban és a Hungaroringen is duplázna a mezőny, amely 14 helyszínen 17 futamon venne részt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat