Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Idei első nagy versenyükön vettek részt a székelyföldi sízők

Dobos László 2020. január 19., 12:04 utolsó módosítás: 2020. január 22., 10:17

Bár a romániai sípályák üzemeltetői hóhiánnyal küszködnek, Felsőbányán sikerült megrendezni az év első országos szintű alpesi síversenyét, amelyen négy székelyföldi klub volt képviselve.

A Csíkszeredai ISK sícsapata Felsőbányán Fotó: Csíkszeredai ISK

Felsőbánya közelében, a Gutin hegység lábánál, a Șuior pályán két országos szintű vetélkedőt írtak ki a hét közben, amelyre Románia minden síközpontjából érkeztek sízők. Az első nap műlesiklásban, a második nap pedig óriásműlesiklásban mérték össze tudásukat a fiatal sízők.

HIRDETÉS

A Felsőbányai ISK Kupával díjazott versenyen Nagy Norbert székelyudvarhelyi edző csapatából Balogh Bernadett (U14-es kirosztály) mindkét versenyszámban a dobogó második fokára állt, a HC-kategóriában (2008 után születettek) pedig Cseke Péter az első és a 16. helyeken végzett. Jól szerepelt a Maroshévízi ISK színeiben induló Hámos Roxána, Ionel Pop edző tanítványa óriás-műlesiklásban a második lett.

Elekes László és Balázs Lehel edzők készítik fel a Gyergyószentmiklósi ISK kis sízőit, akik közül az U14-es korosztályban Fehér Dorottya, Miklós Levente és Sajtok Zsolt, az U16-osoknál pedig Balázs Szabolcs, András Tibor, Bernád Gergő és Szabó Milán is a középmezőnyben végzett.

Népes csapat képviselte a Csíkszeredai ISK-t, Csizmás Judit, ifj. Biró Tibor és Péter Zsombor versenyzői közül a HC-kategóriában Salamon-Magyari Viktória két első, Pál Roland pedig egy első és egy második helyezéssel tért haza.

Az U16-os korosztályban Pál Krisztián mindkét versenyszámban a dobogó legmagasabb fokára állt. A többi síző, Kelemen Orsolya, Ábrahám Áron (mindketten HC), Ferenc Dorottya, Székely Anna, Mánya Szilas, Fogas Oszkár, Hațegan Dávid és Laczkó Csanád (mind U14), illetve Balog Kriszta és Balog Kincső (mindketten U16) az élmezőnyben végeztek, közel voltak a dobogós helyekhez.

Az U21-es korosztályban a Gyergyószentmiklósi ISK-tól Zöld Róbert első, Lőrincz Eszter második helyezést ért el.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS