Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Hokiszabály-magyarázó (3.) – hogyan cserélhetnek a jégkorongozók?

Dobos László 2020. április 21., 11:46 utolsó módosítás: 2020. április 21., 11:53

Minden hét elején a jégkorong alapszabályait bemutató rövid videókat oszt meg közösségi oldalán Gebei Péter, az Erste Liga játékvezetőinek főnöke, és ezeket a Székelyhonon is meg lehet nézni. Sorozatunk harmadik részében a cserékről tudhatunk meg néhány fontos információt.

Hokiszabály-magyarázó (3.) – hogyan cserélhetnek a jégkorongozók?
galéria
A hazai csapatnak speciális jogai vannak Fotó: Gecse Noémi

Egy csapatnak játék közben semmikor sem lehet hatnál több játékosa a jégen. Alapesetben ez egy kapust és öt mezőnyjátékost jelent. Mindegyik csapatból egyszerre csak egy kapus lehet a jégen. Ez a kapus lehívható, másik játékossal helyettesíthető. Az ilyen játékos nem rendelkezik a kapust megillető előjogokkal.

Meghatározott feltételek szerint a játékosok és a kapusok bármikor cserélhetők a játék során vagy a játékmegszakításokkor. Ha a csere alkalmával a bejövő játékos megjátssza a korongot, vagy bármilyen fizikai kapcsolatba kerül az ellenfél játékosával, mialatt a lemenő játékos még a jégen van, büntetést kell kiszabni. A technikai kisbüntetés neve túl sok játékos a jégen.

A hazai csapatnak speciális jogai vannak, amely érinti a cseréket is. A pályaválasztó csapat kiváltsága a cserepad kiválasztása, a mezszín választása. A játékmegszakításokat követő bedobásnál a hazai csapatnak a vendégcsapat után kell cserélnie.

Videó: Magyar Jégkorong Szövetség
 

Korábban a lesről és a bedobásról (a buliról) esett szó a sorozatban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat