Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

 

Hátrányból fordított, óriási előnyben a Sepsi OSK

Orbán Zsolt 2020. június 24., 21:54

Bár nagyon hamar hátrányba került, a Sepsi OSK Anass Achahbar duplájával, illetve Fülöp Lóránd, Nicolae Carnat és Goran Karanovic góljaival 5–1-re kiütötte hazai pályán a Jászvásári Poli csapatát a labdarúgó Román Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót két hét múlva rendezik.

Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK és a Jászvásári Poli párharcának első felvonásával szerdán este elrajtolt a labdarúgó Román Kupa elődöntője. A sepsiszentgyörgyi mérkőzés előtt a piros-fehérek esetében az volt a legnagyobb kérdés, hogy mennyit vett ki belőlük a Dinamo elleni, idegenbeli bajnokin aratott önbizalom-növelő siker.

A székelyföldi csapatnak szerencséje volt a sorsolásnál, hiszen elkerülve az FCSB-t és a Dinamót, a gyenge formában lévő jászvásáriakat kapta ellenfélnek. Mircea Rednic legénysége az újraindulás után mindhárom mérkőzésén vereséget szenvedett az 1. Ligában.

Leo Grozavu négy helyen változtatott a bukaresti kiszállás után, Fülöp István nem került be a kezdőbe, míg Nicolae Carnat meglepő módon jobbhátvéd-poszton játszott.

Ovidiu Hațegan nem tágít, büntetőt ítél az OSK ellen a harmadik percben Fotó: Pinti Attila

A Sepsi számára rémálomszerűen kezdődött a találkozó, a harmadik percben Celea egy szögletél visszahúzta a mezétől fogva Klimaviciust, Ovidiu Hațegan pedig büntetőt ítélt. Még mielőtt Andrei Cristea elvégezhette volna a tizenegyest, az aradi származású nemzetközi bíró kiállította a háromszékiek reklamáló edzőjét, Leo Grozavut.

A korábbi válogatott csatár nem sok esélyt adott Niczulynak a tizenegyesnél, a kapu jobb alsó sarkába helyezte a labdát (0–1).

Cristea büntetőjével a vendégek szereztek vezetést Fotó: Pinti Attila

A piros-fehérektől Fülöp Lóránd volt a legaktívabb az első félidőben, de a sáromberki középpályás hiába játszott nagyon élénken, jó néhány helyzetet kihagyott.

Az egyenlítés mégis összejött, a 25. percben a holland-marokkói Anass Achahbar egy lövőcsel után a tizenhatos vonaláról leadott lövéssel verte át a moldáv Denis Rusut (1–1).

Fotó: Pinti Attila

A háromszékiek egyértelműen uralták az első játékrészt, és a játék képe a folytatásban sem változott. Az 52. percben megbocsáthattunk Fülöp Lórándnak a korábban elpuskázott helyzetekért:

a 22 éves középpályás a szünetben becserélt testvére, Fülöp István jól elvégzett szögletéből fejelt szép gólt (2–1).

Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK tovább nyomott, Fülöp I. veszélyes szabadrúgása pedig kevéssel kerülte el a kapufát. A 70. percben Achahbar fejesénél hatalmas bravúrt mutatott be Rusu, de a Feyenoordnál nevelkedett támadó nem sokkal később duplázott, miután a bal szélen meglógó Florin Ștefan remek gólpasszal szolgálta ki (3–1).

A környékbeli tömbházakból több szurkolócsoport is hangosan biztatta csapatát Fotó: Pinti Attila

A moldvai vendégek teljesen szétestek, és Carnat a másik oldalról belőtte a negyediket, Rus-kapus segítségével, aki gyakorlatilag bevédte a rövid sarok felé tartó labdát.

És még ezzel sem volt vége, ugyanis Ștefănescu beadásából a cserecsatár Goran Karanovic is betalált fejjel a rendes játékidő végén (5–1).

A párharc visszavágóját két hét múlva, július 8-án rendezik, négygólos diadalával a Sepsi OSK nagyon közel került története első kupadöntőjéhez.

Gálázott a Sepsi OSK a kupaelődöntőben Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Jobban akart, nagyarányú győzelmet harcolt ki a Sepsi Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Leo Grozavu (jobbról alul) már a mérkőzés elején a lelátóra kényszerült Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Mircea Rednic vezetőedző. Súlyos csapást mértek a háromszékiek a csapatára Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Labdarúgó Román Kupa, elődöntő, odavágó
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Jászvásári Politehnica 5–1 (1–1)
Sepsiszentgyörgyi Városi Stadion, zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Achahbar (25., 75.), Fülöp L. (52.), Carnat (79.), Karanovic (87.), ill. A. Cristea (5., büntetőből)
Sepsi: Niczuly – Carnat, Bouhenna (kapitány), Celea, Ștefan – Velev (Fülöp I., a szünetben), Vașvari – Fülöp L. (Popescu 68.), Achahbar (Kovács 85.), Ștefănescu – Safranko (Karanovic 67.). Edző: Leontin Grozavu.
Iași: D. Rusu – Cabral, Klimavicius, Mihalache (kapitány), Onea – Popadiuc, De Iriondo (Șerban 66.), Fomba (Platini, a szünetben), Horșia (Grădinaru, a szünetben) – Chachana (Omoh 57.), A. Cristea (Luckassen 59.). Edző: Mircea Rednic.
Vezette: Ovidiu Hațegan (Arad)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat