Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Hatgólos gyergyói előny a megyei döntőben

Gergely Imre 2019. június 02., 20:29 utolsó módosítás: 2019. június 02., 20:49

A Hargita megyei labdarúgó-bajnokság döntőjének első mérkőzésen a Gyergyói VSK 6–0-ra nyert a Nagygalambfalvi SE ellen. A 4. liga udvarhelyszéki csoportjának első helyezettje sokáig tartotta a szoros eredményt, de végül kiütéses vereséget szenvedett.

Hatgólos gyergyói előny a megyei döntőben
galéria
Fölényes győzelmükkel nagymértékben eldöntötték a párharcot Ilyésék • Fotó: Gergely Imre

Szépen megtelt a mérkőzésre a gyergyószentmiklósi stadion lelátója, rég voltak ennyien itt focimeccsen. A mintegy 350 néző ünnepélyes pillanatoknak lehetett tanúja a találkozó előtt.

A házigazdák elbúcsúztatták Ilyés Róbertet, a székelyföldi foci történetének egyik legjobb labdarúgóját, aki a Gyergyói VSK-nál fejezi be az aktív játékos-pályafutását.

• Fotó: Gergely Imre

A meccs első pillanatától a házigazdák irányították a játékot, de a nagygalambfalvi csapat szervezetten védekezett és próbált kontrázni. A gólcsend a 28. percben tört meg, amikor Berecz bombája akadt be a vendégkapu jobb oldalába. Szinte azonnal egyenlíthetett volna Nagygalambfalva, de Gergely lövése a felső lécen csattant. A 35. percben lett 2–0 az állás, amikor egy kapu előtti kavarodás után Tankó küldte a kapuba a labdát.

A második félidőben is tovább tartott a gyergyói fölény, de gólokra még várni kellett,

nagyokat védett a vendégek kapusa. Szőcs többször is peches volt, egyik lövése a kapufát találta el, a másikat pedig egy védő rúgta ki a gólvonal elől. Az eredmény a 72. percben változott legközelebb, amikor Ilyés fejelt védhetetlenül a hálóba.

• Fotó: Gergely Imre

Az utolsó percekben szakadt ki a gólzsák. Tankó lőhette volna a negyediket, de lövés helyett nagylelkűen Ilyés elé tette a labdát, aki így duplázott. Az ötödik találat a 93. percben érkezett, amikor Vargyas az oldalvonal mellől ívelt kapura, a kapus csak beleérni tudott a labdába. A lefújás előtti utolsó pillanatban Kurkó is feliratkozott a gólszerzők névsorába, egy 18 méterről leadott bombával.

A visszavágó nagy valószínűséggel csak formaság lesz,

erre vasárnap, június 9-én kerül sor, amikor Nagygalambfalva lesz a házigazda. Ezt megelőzően a gyergyóiak szerdán újabb döntőt játszanak, amikor a Román Kupa megyei szakaszának első helye lesz a tét. A Gyergyószentmiklósi VSK–Székelykeresztúri Egyesülés mérkőzés 17 órakor kezdődik.

Labdarúgás, Hargita megyei 4. liga, döntő, első mérkőzés:
Gyergyószentmiklósi VSK–Nagygalambfalvi SE 6–0 (2–0),
gólszerzők: Berecz Norbert (28.), Tankó Levente (35.), Ilyés Róbert (72., 89.), Vargyas Róbert (90+3.), Kurkó Márk 90+4).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat