Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

 

Hat gól született az udvarhelyi edzőmérkőzésen

Dobos László 2019. július 23., 16:13
HIRDETÉS

Mindkét fél számára hasznos felkészülési labdarúgó-mérkőzést játszott kedden délben Székelyudvarhelyen a 3. ligás SZFC és az FK Csíkszereda U19-es együttese.

Fotó: Barabás Ákos

Hat gól született az összecsapáson, az első félidőt a vendégek nyerték 2–1-re, a második játékrészt pedig a hazaiak 3–0-ra. A vezetőedzők szerint nem az eredmény volt a fontos, hanem a csapatépítés, a felkészülés.

Az SZFC mindkét játékrészben különböző csapatot küldött pályára. Az első félidőben a Somogyi – Csiszer, Kovács, Berkeczi, Zsombori, Tankó, Pál, Györgydeák, Székely, Vékás, Jankó felállásban játszottak, a második félidőben pedig a Bencze – Marucza, Vulpe, Stăncuțu, Solymosi, Izmană, Dinu, Viorică, Taciuc, Jovu, Jakab összetételben futballozott a hazai gárda.

HIRDETÉS

Az SZFC hazai környezetben folytatja a felkészülést, szerdán délután 6 órától az FK Csíkszereda 2. ligás együttesét fogadja az udvarhelyi stadionban.

Az FK Csíkszereda U19-es alakulata csütörtökön Csallóközbe utazik, ahol részt vesz a Dunaszerdahelyen megrendezendő MOL Kukkonia Cup küzdelmein. A felvidéki felkészülési tornán hat ország nyolc ifjúsági csapata méri össze tudását: az osztrák Austria Wien, a cseh Sigma Olomouc, a székelyföldi FK Csíkszereda, a délvidéki Osijek (Eszék), a Puskás Akadémia, a szlovákiai Nagymihály (Michalovce) és a délvidéki Topolya együttese.

Fotó: Barabás Ákos

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés:

Székelyudvarhelyi FC–FK Csíkszereda (U19) 4–2 (1–2)
Gólszerzők: Pál Kristóf, Alexandru Taciuc, Cătălin Dinu és Adrian Viorică, illetve Marius Corbu és Gergely Botond.

Fotó: Barabás Ákos

Mészáros Alpár, az SZFC vezetőedzője: „A felkészülés elején járunk, ahol az eredmény nem számít, nem kap nagy hangsúlyt, ezért minden csapattag játéklehetőséget kapott, mindkét félidőben más-más felállásban küldtem pályára az együttest. Csapatot építünk, ezen dolgozunk. Teljes gőzzel folytatódik a felkészülés, szerdán este a 2. ligás FK Csíkszeredát fogadjuk.”

Dusinszki Zoltán, az FK U19-es csapatának vezetőedzője: „Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, ez volt az első felmérőnk. A csapat most alakult, a tavalyi U17-es és U18-as együttesekből állítottuk össze az idei U19-es gárdát. A felkészülés elején tartunk, még sok munka vár ránk, amíg a fiúk összeszoknak.”

A házigazda narancssárga-feketében, a csíkiak piros-fekete színű felszerelésben léptek pályára Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS