Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Halep: legalább két évig vagyok wimbledoni bajnok

MTI 2020. április 05., 17:42 utolsó módosítás: 2020. április 05., 22:15

Simona Halep próbálja a pozitívumokat is megtalálni a koronavírus-járványban, amely miatt a teniszezők idénye is teljesen leállt.

Halep: legalább két évig vagyok wimbledoni bajnok
galéria
Simona Halep a tavaly nyáron megszerzett wimbledoni trófeával Fotó: Facebook

„Próbálom pozitívan nézni, így két évig leszek címvédő, ezzel együtt tudok élni” – nyilatkozta a wimbledoni Grand Slam-torna törléséről a román játékos.

A 28 éves Halep Romániában tartózkodik, és 22 napja házi karanténban van, csupán futni hagyja el a lakhelyét. A férfi tornákat szervező ATP és a nőit rendező WTA egyelőre július közepéig, azaz a füves pályás szezon végéig törölte a versenyeket, de Halep szerint ennél is hosszabb lesz a szünet, akár az egész év is rámehet a világjárványra.

„A legrosszabb forgatókönyv, ami a fejemben létezik, hogy akár az egész év törölve lesz. A reményem az, hogy az év utolsó Grand Slam-tornáját, az augusztus 31-én kezdődő US Opent megtartják, ugyanakkor kétségeim vannak, mert a házigazda New York komoly bajban van” – mondta Halep az Eurosportnak.

A korábbi világelső román teniszező arról is beszélt, soha ilyen hosszú ideig nem fordult elő vele, hogy nem fogott ütőt a kezében, ezt legutóbb februárban a dubaji tornán tette. Hozzátette, ezt az állapotot további egy hónapig szeretné fenntartani.

Halep a pozitívumok között említette azt is, hogy délelőtt 10 és 11 között szokott felkelni, nagyon élvezi, hogy sokat alhat, nem kell ébresztő órát használnia, nincsenek programjai, csak felkel, amikor éppen felébred. Elmondása szerint a késői reggeli után csak futni szokott.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat