Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Győzelemmel kezdte az Erste Ligát a Sportklub

Dobos László 2019. szeptember 14., 21:00 utolsó módosítás: 2019. szeptember 15., 19:22

Magabiztos győzelemmel kezdte az elmúlt idényben ezüstérmes Csíkszeredai Sportklub a 2019–2020-as jégkorong Erste Liga alapszakaszát. A csíki kék-fehérek szombaton este hazai pályán 6–3-ra nyertek a Vasas-Schiller HC ellen.

Győzelemmel kezdte az Erste Ligát a Sportklub
galéria
Időnként sziporkázó játékkal örvendeztette meg szurkolóit a Sportklub Fotó: Gábos Albin

Nem volt telt ház szombaton este a Vákár Lajos Műjégpályán az idénynyitó mérkőzésen, de akik elmentek szép hokit láthattak, a Sportklub összességében az elvárások szintjén játszott, voltak azonban védekezési hibák is, amelyekből minden bizonnyal okult a csapat, a szakvezetés pedig megpróbálja korrigálni ezeket.

Az első harmad a Sportklub fölényében zajlott, Becze Tihamér kétszer is ziccerbe került, a második elfutásánál legyőzte Tóth Károly Balázst, a Vasas kapusát, és belőtte első Erste-ligás gólját az új idényben (1–0). Az első szünet előtt kettős emberelőnybe kerültek a vendégek, ez átnyúlt a második harmadra is, amikor egy kapu előtti nagy kavarodásból a Vasas Szlama révén kiegyenlített (1–1).

Fotó: Gábos Albin

Két perc múlva „elcserélte magát” a Sportklub, a vendégek három az egy ellen támadhatták Szamankov kapuját, és a létszámfölényes támadás góllal zárult (1–2).

Ritmust váltott a Sportklub, pörgősebb lett a játék, és egymást követték a csíki gólok:

Pelley emberelőnyből (2–2), Fakas Tamás egy kipattanóból (3–2), majd Joshua Shalla egy gyönyörű gyors kombináció végén volt eredményes (4–2).

Fotó: Gábos Albin

A harmadik játékrészben Györfy találatára (5–2) Tornyai góljával (5–3) válaszolni tudott a Vasas, de Shalla újra eredményes volt (6–3), így mindhárom játékrészt egy-egy góllal megnyerve diadalmaskodott a Sportklub.

Hogy ez a játék mire lesz elég, milyen szinten van a Sportklub, az a vasárnap esti, Brassói Corona elleni összecsapáson kiderül.

Fotó: Gábos Albin

Erste Liga, alapszakasz:
Csíkszeredai Sportklub–Budapesti Schiller–Vasas HC 6–3 (1–0, 3–2, 2–1).
Gólszerzők: Becze Tihamér (17. perc), Rodney Pelley (30.), Farkas Tamás (32.), Joshua Shalla (38. és 54.), Györfy Tihamér (44.), illetve Szlama Dániel (21.), Csíki Attila (23.), Tornyai Balázs (50.).
Büntetőpercek: 20–14 (ebből Salló Alpárnak 10 perc fegyelmi).
Kapura lövések: 48–20.
Játékvezetők: Gergely Lehel és Sikó Szilárd, illetve Péter Vilmos és Bandi Csaba.

Csíkszeredai Sportklub: Makszim Szamankov (Adorján Örs) – Gecse Hugó, Gyenyisz Kuljas, Becze Tihamér, Joshua Shalla, Andrej Taratuhin; Láday Tamás, Salló Alpár, Evan Brophey, Kurtis McLean, Rodney Pelley; Farkas Tamás, Flinta Botond, Bíró Tamás, Fodor Csanád, Rokaly Szilárd; Eduard Căsăneanu, Györfy Tihamér, Horváth László, Rokaly Norbert, Sándor Zoltán. Edzők: Jason Morgan és Hozó Levente.

Korábbi eredmények: FTC-Telekom–Gyergyói HK 3–1 (2–0, 0–1, 1–0), Brassói Corona–Schiller-Vasas HC 4–1 (3–1, 0–0, 1–0), Újpesti TE–Hokiklub Budapest 1–2 (0–0, 1–1, 0–1) és Fehérvári Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 1–7 (0–2, 1–1, 0–4).

M GY GYH VH V GK P

A vasárnapi program: 18 órától Dunaújváros–Gyergyó, 18.30-tól Sportklub–Brassó, 19.30-tól pedig Debrecen–Fehérvári Titánok.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat