Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Győzelmi kényszerben a 3. ligás csapatok

Horváth Bálint Ottó 2019. március 15., 11:00

A csíki és udvarhelyi csapat is létfontosságú mérkőzést játszik a hét végén a labdarúgó 3. Ligában. A feljutásért harcoló csíkiak a szászrégenieket fogadják, a bennmaradásért küzdő udvarhelyiek pedig Radnóton lépnek pályára. A tavaszi szezont két kiütéses vereséggel kezdő Marosvásárhelyi MSE Szászhermányban vendégszerepel.

Maros megyei csapatokkal játszik az FK és az SZFC Fotó: Haáz Sándor

Ősszel 1–0-s vereséget szenvedett az FK Csíkszereda Szászrégenben, de a csíkiakat nem fűti bosszúvágy, a péntek délutáni mérkőzésen eredményesen szeretnének játszani, és győzni.

Célunk a három pont megszerzése, győzni szeretnénk, nem szabad botlanunk”

– mondta Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője.

HIRDETÉS

Az FK-nál eltiltott játékos nincs, azonban a szakvezetés nem számíthat Mitra Szilárd és Györgyi Arthur játékára, akik még nem épültek fel sérülésükből. 

Nincsenek sérültek a Székelyudvarhelyi FC keretében, egy hiányzó azonban így is lesz, Györgydeák Apor sárga lapos eltiltás miatt hagyja ki a mérkőzést. Radnót idei két meccsét egyaránt 5–0-ra veszítette el, így nem tudott elmozdulni a sereghajtó pozícióból. Ennek ellenére nagyon nehéz találkozóra számít Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

„Tudjuk, hogy kiesési rangadó vár ránk. Ezek a legnehezebb meccsek, az ellenfél is ugyanazt akarja, mint mi, jövőre is a harmadosztályban lenni.

Kicsi a radnóti pálya, emiatt nem lehet széthúzni a játékot, kemény harcra számítok, hiszen ez az utolsó lehetőségük, hogy kapaszkodjanak.

Nagy mozgás volt náluk is a téli szünetben, és hazai pályán általában jó eredményre képesek. Mi fel vagyunk készülve, a három pontért megyünk” – mondta a szakember.

Bravúrra lenne szükség Szászhermányban

Két kiütéses vereség után a Szászhermányi FC vendégeként lép pályára a Marosvásárhelyi MSE. A szombati mérkőzés előtt egyetlen pont választja el egymástól a két csapatot, a házigazda Brassó megyeiek a 12., a vásárhelyiek a már kiesést jelentő 13. helyen állnak.

A szezon elején az MSE-nek hazai pályán sikerült legyőznie Szászhermányt. Archív. Fotó: Blur Sports Events • Forrás: Facebook/MSE

A nehéz helyzetben lévő MSE-nek nagy szüksége lenne a pontokra a kiesés elkerüléséért küzdő egyik közvetlen ellenféllel szemben,

de figyelembe véve az első két tavaszi meccsét, bravúrnak számítana egy kedvező eredmény elérése ezen a kiszálláson.

„A téli szünetben kialakult zűrzavaros helyzet miatt továbbra is nagyon szenvedünk. A távozó játékosokat nem tudtuk megfelelően helyettesíteni, az edzéseink pedig három hónapos kihagyás után kezdődtek el.

Úgy vágtunk neki a tavaszi szezonnak, hogy menet közben behozzuk a lemaradást. Próbálunk eredményesek lenni, de ehhez szorosabb összefogásra van szükség, valamint sok munkára és jobb hozzáállásra”

– nyilatkozta Fehér Csaba, az MSE edzője.

Hozzátette, hogy erősíteni szeretnének még játékosokkal, és remélik, hogy két-három héten belül az eredményeik is jobbak lesznek.

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, 18. forduló: pénteken 15 órától FK Csíkszereda–Szászrégeni Avântul, Medgyesi Gaz Metan II.–Besztercei Gloria, Kolozsvári CFR II.–Dési Unirea; szombaton 15 órától Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Kolozsvári Sănătatea, Tasnádi Unirea–Tordai Arieșul, Szászhermányi FC–Marovásárhelyi MSE, Lénárdfalvi Comuna–Nagybányai Minaur, Radnóti SK–Székelyudvarhelyi FC.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS