Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Gyergyói ökölvívósikerek Magyarországon

Gergely Imre 2019. július 01., 12:56 utolsó módosítás: 2019. július 01., 14:03

A Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia hat sportolója lépett ringbe a múlt hét végén Mezőkövesden megrendezett Matyó Kupán. A versenybe szállt gyergyóiak mindegyike érmet szerzett.

Gyergyói ökölvívósikerek Magyarországon
galéria
A gyergyószentmiklósiak csapata és Erdei Zsolt, a Madárfészek Akadémia vezetője Fotó: Fecebook/Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia

Egy arany-, négy ezüst- és egy bronzérem a mérlegük az első idei rangos versenyükön. A Matyó Kupán Magyarország, Szlovákia, Ukrajna és Románia több mint kétszázötven bokszolója mérte össze képességeit.

A gyergyószentmiklósiak ezúttal az anyaklub, a budapesti Madárfészek Akadémia színeit képviselték.

HIRDETÉS

Huszár Árpád edző elmondta, büszke neveltjeire, és nagyon elégedett a teljesítményükkel. Búzás Róbert a gyermek korosztály 36 kg-os súlycsoportjában aranyérmet nyert, míg Csíki Róbert, Vajda István, Tóth Szabolcs és Benedek Péter ezüstérmes lett saját kategóriájában, Popa Ionica pedig harmadik helyen végzett.

Mindannyian kitettek magukért, az ellenfelek edzői és más jelen lévő szakemberek is elismerően beszéltek róluk

– mesélte Huszár Árpád.

A gyermekeknek, de vezetőiknek is meghatározó élményt jelentett, hogy találkozhattak Gedó György olimpiai bajnokkal, aki 1972-ben állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Gedó György felügyelte az első versenyükre készülő sportolók minimumvizsgáját, amelyet mindegyik gyergyószentmiklósi tehetség sikerrel teljesített.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS