Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Gyergyói HK: előbb a Titánok, aztán a Vasas

Gergely Imre 2018. október 19., 09:55 utolsó módosítás: 2018. október 19., 12:05
HIRDETÉS

Két héten belül harmadszor csap össze a gyergyószentmiklósi hokicsapat a Titánokkal. A Vasassal most lesz az első meccs.

A Titánok ellen kétszer is kínos vereséget szenvedett a GYHK. Most ezt feledtetnék. Archív

A Gyergyói Hoki Klub számára csakis a visszavágás lehet a cél a péntek esti mérkőzésen, amikor a Fehérvári Titánokat fogadják. A Titánokkal két héten belül harmadszor csapnak össze a piros-fehérek. Az eddigi két mérkőzés bőven ad okot arra, hogy a Vitalij Donika–Vaclav Novak edzőpáros által irányított gyergyóiak bebizonyítsák, nem az az igazi arca a csapatnak, mint amit a hazai jégen 3–6-ra, idegenben 2–6-ra elveszített meccseken mutattak.

Ráadásul Gyergyószentmiklóson háromgólos előny után maradtak alul a hazaiak, lényegében azért, mert nem találták az ellenszert a fehérváriak kanadai légiósa, Lewis megmozdulásaira. Székesfehérváron pedig négy perc alatt kaptak öt gólt...

Vasárnap a Schiller-Vasas lesz a vendég Gyergyószentmiklóson. Ezzel az alakulattal még nem találkozott a GYHK. Az Erste Liga utolsó helyén álló budapesti fiatalok ugyan még nem tudtak nyerni rendes játékidőben, és hosszabbításban is csak egyszer, de intő jel, hogy Brassót is hosszabbításra tudták kényszeríteni.

Tény: a Gyergyói Hoki Klub nem hibázhat többször, a rájátszásba jutáshoz elengedhetetlenül fontos a tabellán hátrább található csapatok ellen begyűjteni a pontokat.

Véget kell vetnünk a rossz sorozatnak. Csíkszereda legyőzése után két olyan csapattal találkoztunk, amelyek a legjobbak közé tartoznak, kiadtunk magunkból mindent, nagyon akartuk a győzelmet, de nem sikerült.

A Titánokkal a Fradi elleni találkozó másnapján kellett játszanunk, és őket segítette az EBEL-csapat egy sora is. A második harmadban kijött a fáradtság, és a hibákat megbüntették. Az edző, Donika a szünetben ezek után is úgy lelkesített, hogy az utolsó húsz percre is úgy mentünk ki, meg fogjuk mutatni, ha a meccset nem is, de a harmadot meg fogjuk nyerni. Megcsinálták a fiúk. Most is mindent megteszünk a győzelemért, várjuk a szurkolókat, hogy segítsenek nekünk ebben. Mi keményen dolgozunk, küzdünk, az ehhez szükséges plusz erőt azonban ők, a hangos csarnok tudják adni” – fogalmazott Vaclav Novak sportigazgató, másodedző.

HIRDETÉS

A Fehérvári Titánok ellen pénteken 18.30-kor, a Schiller-Vasas ellen vasárnap szintén ugyanabban az időpontban játszik a Gyergyói HK. Belépők a megszokott helyeken válthatók, elővételben férfiaknak 15, gyermekeknek, nyugdíjasoknak és nőknek 10 lejért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS