Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Galac legyőzte a GYHK-t, megtartotta az esélyeit

Gergely Imre 2019. március 23., 23:04 utolsó módosítás: 2019. március 24., 10:04

Szinte ugyanolyan mérkőzést játszott a Gyergyói Hoki Klub és a Galaci CSM szombaton mint egy nappal korábban, lényegi különbség, hogy ezúttal a Duna-partiak örülhettek a végén.

Galac legyőzte a GYHK-t, megtartotta az esélyeit
galéria
Ezúttal Zabludovszkijék húzták be a győzelmet. Archív

Ez is olyan mérkőzés volt, ami alapján nem lehet eldönteni, hogy egy komoly tétmeccsen mit láthatna a közönség. A Gyergyói Hoki Klub ezúttal is tudása töredékét hozta ki magából, de a galaciak sem haltak meg a jégen.

Rutinból, különösebb megerőltetés nélkül hozták le a csapatok a hatvan perc legnagyobb részét, rövidebb időszakokra felpörögve.

Az első húsz perc a vendégeké volt, lényegesen többet lőttek mint a piros-fehérek, és kétszer is betaláltak a kapuba, amelyet ezúttal Szakács védett.

A nézők számára ebben a periódusban nem annyira a játék jelentette a fő látnivalót.

A 8. percben több játékosban is elszakadt a cérna, a parázs verekedés után gyergyói részről Pesztunov és Bobcek, Galactól pedig Irimia és Berdila mehettek idő előtt zuhanyozni. Nem sokkal később Sára és Zagidullin is összemérték erejüket, ők megúszták 2–2 perccel.

A második harmad már inkább a hokiról szólt, és ebben a GYHK volt a jobb.

Annyira, hogy a második szünetre már Gógáéknál volt az előny. Daradics szépített, Vorobjev egyenlített, és Csergő szerezte meg a vezetést. Közben még egy büntetőlövést is kaptak a gyergyóiak, de tőle szokatlanul Vorobjev ezúttal hibázott.

A harmadik harmadra Galac jött vissza elszántabban és gyorsan egyenlített is Nyezsnamov góljával, de Ferencz-Csibi remekül eltalált lövéssel ismét visszaszerezte a házigazdák számára az egygólos előnyt. Ezt azonban nem sikerült megtartani, Zabludovszkij és Butocsnov is eredményes volt.

A kapuslehozatal sem segített a végén, így 5–4-re a Galaci CSM nyerte a találkozót.

A Gyergyói Hoki Klub hétfőn 18.30-tól Brassóban a Corona vendégeként zárja az alapszakaszt, míg a galaciak a Csíkszeredai Sportklubbal kell még két mérkőzést játszanak. Hogy ezekre mikor kerül sor, az kérdéses, hiszen a Sportklub a következő időszakban az Erste Liga döntőjében szerepel.

Galac még esélyes az alapszakasz megnyerésére.

Brassó 87 pontos és még maximum hármat szerezhet, míg a 85 pontos CSM hat pontot gyűjthet még. Amennyiben azonban a GYHK győz hétfőn Brassóban, akkor kevesebb pont is elég lehet a galaciaknak az elsőséghez.

Román jégkorongbajnokság, alapszakasz:
Gyergyói Hoki Klub–Galaci CSM 4–5 (0–2, 3–0, 1–3),
gólszerzők: Daradics Csaba (34.), Pavel Vorobjev (37.), Csergő Hunor (40.), Ferencz-Csibi Róbert (47.), illetve Alekszej Baskov (7.), Denisz Zabludovszkij (16., 49.), Alekszandr Nyezsnamov (41.), Anton Butocsnov (53.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat