Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Buzăuban maradtak a pontok

Székelyhon 2017. március 14., 10:26 utolsó módosítás: 2017. március 14., 12:20

Fordulatos meccset játszott vasárnap este az Inter Gyergyó a teremlabdarúgó 2. Ligában. A 16. fordulóban a Fortius Buzău vendégeként léptek pályára a gyergyószentmiklósi futsalosok.

Buzăuban maradtak a pontok
galéria
Szinte vadonatúj sportlétesítményben csapott össze a két együttes Fotó: Facebook

A korábbi sikeres meccsek után a győzelem reményében utaztak Buzăuba az interesek a hétvégén. A gyergyói csapatnak minden pontra szüksége van a nem túl fényes szezonkezdés után, ám ezúttal nem volt sikeres a kiszállás.

A Fortius egy nemrég felavatott csarnokban látta vendégül a gyergyóiakat, a meccsre még a Román Labdarúgó-szövetség elnöke, Răzvan Burleanu is meghívást kapott a szövetség számos más tagjával együtt.

Rögtön a mérkőzés elején vezetést szerzett a buzăui együttes, azonban a gyergyói válasz sem váratott sokat magára, s a félidő végéig a fordítás is sikerült, így egygólos vendégelőnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőt ismét álmosan kezdte az Inter, a Fortius pedig gyorsan egyenlíteni tudott, majd át is vette a vezetést. A sorozatos interes támadás meghozta gyümölcsét, előbb egyenlített ifj. Nagy Zsolt csapata, majd ismét előnybe került. Az öröm azonban ezúttal sem tartott sokáig. A gyergyói védelem hibáit kihasználva sorozatban három gólt vágtak a házigazdák az Inter hálójába, 6–4-re fordítva így az eredményt.

Kockáztatott a gyergyói gárda, de a vészkapusos taktika eredménye számos kimaradt helyzet lett, és egy-egy gól mindkét oldalon, így végül két góllal maradtak alul a zöld-narancsok. Az interesek számára most szabad hétvége következik, március 25-én, szombaton pedig a Brassói Blue Angel látogat a gyergyószárhegyi sportcsarnokba.

Új helyszínen játszik az Imperial

Csíkszereda csapata számára szombaton, március 18-án folytatódik a 2. Liga küzdelemsorozata. Görbe Walter tulajdonos-edző csapata a 13. fordulóban a Futsal Ceahlăul Piatra Neamț együttesét fogadja. A mérkőzést szombaton délután 4 órától rendezik, de ezúttal nem az Erőss Zsolt Arénában, hanem a Márton Áron- és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti, Kós Károly utcai sportcsarnokban. A mérkőzésre ingyenes a belépő.

Teremlabdarúgás, 2. Liga, 16. forduló:
Buzăui Fortius–Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó 7–5 (1–2),
a gyergyói gólszerzők: Kostandi Mihai 2, Cioată Flavius 2 és Péter András 1 gól.

További mérkőzések:
Brassói Blue Angel–Segesvári Pro-Tineret 3–10 (0–3)
Luceafărul Buzău–Bukovina Vîcov 8–7 (4–3)
Csíkszeredai Imperial Wet–Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – szombaton 16 órától.
Brassói Colțea–Temesvári Informatica – halasztva.

Ranglista:
1. Imperial Wet 30 pont (12 mérkőzés/110–31-es gólkülönbség)
2. Brassói Colțea 30 (12/99–63)
3. Futsal Ceahlăul 27 (12)
4. Luceafărul Buzău 19 (12/78–70)
5. Fortius Buzău 19 (13/79–78)
6. Temesvári Informatica 16 (11)
7. Bukovina Vîcov 15 (12)
8. Segesvári Pro-Tineret 13 (12)
9. Inter Gyergyó 12 (13)
10. Brassói Blue Angel 0 (13).

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat