Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Érmek a téli ifjúsági olimpiáról

Dobos László 2020. január 16., 12:12
HIRDETÉS

Négy magyar jégkorongozó nyert érmet Lausanne-ban, a téli ifjúsági olimpia hatodik versenynapján: a kapus Hegedüs Levente első magyarként aranyat, Márton Luca ezüstöt, Ivády Milán és Metzler Regina pedig bronzot szerzett. A román küldöttségből is örvendhetett sportoló dobogós helyezésnek.

Ramona Ionel gyorskorcsolyázó nyakába bronzérmet akasztottak Fotó: Facebook/Comitetul Olimpic si Sportiv Român

A jégkorong 3x3-as változatában vegyes nemzetiségű csapatokban küzdöttek a játékosok, a fiúknál zöld–piros döntőt rendeztek, a zöldek kapuját védte Hegedüs. Csapata magabiztosan játszott, és végig vezetve, 10–4-es eredménnyel szerezte meg a győzelmet.

A lányoknál Márton Luca és a feketék sima, 6–1-es vereséget szenvedtek a sárga csapattól, így a második helyen zárták a tornát. A fiúk bronzmérkőzésén az Ivády Milánnal felálló barna csapat fordulatos meccset vívott a feketékkel, végül Ivády passza után szerezte meg a győztes találatot és nyert 6–5-re. A lányok bronzmeccsén a Metzler Reginát soraiban tudó kékek a barnákkal mérkőztek meg, és a vége 6–4-es kék siker lett.

HIRDETÉS

A jégkorongozók után a műkorcsolyázó Schermann Regina is érmes lett Lausanne-ban, a csapatversenyben végzett a harmadik helyen. A Team Vision nevű együttesben rajta kívül orosz, ukrán és kanadai versenyzők voltak.

Románia képviselői is szereztek egy érmet: a brassói Ramona Ionel gyorskorcsolyázó tagja volt a vegyes csapatok vetélkedőjén harmadik helyen végző gárdának. Ramona csapattársai orosz, amerikai és finn sportolók voltak. A vegyes csapatban elért eredmények nem számítanak bele az országok összesített éremtáblázatába.

A jövő szerdáig tartó 3. téli ifjúsági játékokon 79 ország mintegy 1880, 15 és 18 év közötti sportolója vesz részt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS