Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Elpuskázott esély, magyar vereség Szlovákiától

Józsa Csongor 2019. szeptember 09., 23:48 utolsó módosítás: 2019. szeptember 10., 09:43

A 2020-as kontinensviadal szempontjából fontos Eb-selejtezőt játszott a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákiával a budapesti Groupama Arénában.

Elpuskázott esély, magyar vereség Szlovákiától
galéria
Szoboszlai betalált, az ellenfél elvitte a pontokat Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hétfőn este frenetikus hangulatú mérkőzésen nagy lépést tehetett volna az Eb-indulás felé a magyar labdarúgó-válogatott az E csoport hatodik játéknapján. Ehhez Szlovákiát kellett volna legyőznie Budapesten.

Nagyon jó iramban vágott neki a két együttes a meccsnek, a piros mezben játszó hazaiak ragadták meg a kezdeményezést, irányítottak. Apróbb helyzetekig jutottak az első negyedórában, ezeket az ellenlábas kapusa magabiztosan védte.

A 24. percben Szalai szelídítette meg a játékszert, huszonötről rálőtte, kiöklözte Dúbravka. Félóra után kényszerű cserét kellett végrehajtania Marco Rossinak: Lovrencsics egy sprintnél meghúzódott, helyére Bese állt be.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A piros-fehér-zöld nyomást követően a szlovákok szinte a semmiből vették át az irányítást, számukra nem is kellettek próbálkozások, az első valamirevaló gólszerzési szituációból betaláltak. A 40. percben Hamsík beadását Baráth röviden szabadította fel, Robert Mak pedig középről bevágta (0–1).

Hiába volt többet mezőnyben, építkezett jobban Magyarország, az első játékrészt követően egygólos hátrányban mehettek vissza az öltözőbe.

Sokat nem kellett várni az egyenlítésig, az 50. percben Szboszlai Dominik tizenkilencről szabadrúgást végezhetett el, kiválóan tekerte a jobb felsőbe (1–1).

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gyorsan eloszlatta a feltörekvő reményeket a vendégcsapat, az 56. minutumban Robert Bozenik vette át a labdát Baráth mellett – aki kicsit lemaradt –, precízen helyezte a bal alsóba, ismét a szlovákoknál volt az előny.

Akár kettőre is növelhette volna ezt Szlovákia, az első találat szerzője nyolcról fölé lőtte.

Rákapcsoltak a magyarok, egymás után jöttek a nagy helyzetek. Dzsudzsák két ízben is távolról küldte rá, Pátkai egy szögletet követően fejelte kapura. Az ellenlábas taktikusan focizott, stabil védekezéssel állította meg a rohamokat.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Akárcsak az idegenbeli találkozón, hazai környezetben is vereséget szenvedett a szlovákoktól Magyarország, így nagyon sűrű lett a csoport élmezőnye. Azaz, lehet számolgatni.

Labdarúgó Eb-selejtező, E csoport, 6. játéknap:
Magyarország–Szlovákia 1–2 (0–1).
Gól: Szoboszlai Dominik (50.), illetve Robert Mak (40.), Robert Bozenik (56.).
Budapest, Groupama Aréna. Vezette: Antonio Mateu Lahoz (spanyol).
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G. (Bese, 30.), Baráth, Orbán, Kádár – Kleinheisler (Holender, 85.), Nagy Á. (Pátkai, 65.) – Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Szlovákia: Dúbravka – Satka, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka (Gregus, 85.), Lobotka, Hamsík – Rusnák, Bozenik (Duris, 77.), Mak (Haraslin, 86.). Szövetségi kapitány: Pavel Hapal.

A csoport másik meccsén:
Azerbajdzsán–Horvátország 1–1 (0–1)
Gól: Khalilzade (72.), ill. Modric (11. – tizenegyesből).

A csoport állása: 1. Horvátország 10 pont/5 meccs, 2. Szlovákia 9/5 (9–7), 3. Magyarország 9/5 (7–6), 4. Wales 6/4, 5. Azerbajdzsán 1/5.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat