Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Ellenőrzés alá vonnák a magyar kormány támogatását a Sepsi OSK-nál és az FK Csíkszeredánál

Horváth Bálint Ottó 2019. január 12., 18:06 utolsó módosítás: 2019. január 12., 20:25
HIRDETÉS

Ezt Florin Claudiu Roman, Fehér megyei parlamenti képviselő indítványozta – számolt be a Gazeta Sporturilor internetes oldala. A PNL-s politikus arra kérte a Pénzügyminisztériumot, illetve a Nemzeti Adó- és Pénzügyi Hivatalt, hogy vizsgálja meg, a magyar kormány a két székelyföldi klubnak nyújtotta anyagi támogatása tiszteletben tartja-e a román törvényeket.

Kiváló munka zajlik a két székelyföldi csapatnál. Az eredmények sem maradnak el. Fotó: Gábos Albin

Mint ismert, még tavaly novemberben látott napvilágot az a tény, hogy a két székelyföldi klub, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FK Csíkszereda a Magyar Labdarúgó-szövetségen keresztül – egyaránt egymilliárd forintos (3,2 millió eurós) támogatást kapott a magyar kormány részéről sportinfrastruktúrája fejlesztésére és más befektetési projektek megvalósítására, elsősorban akadémiáinak működtetésére.

HIRDETÉS

A sportoldal szombaton közzétett cikkéből kiderül, hogy a két intézmény már válaszolt is a politikus feltevésére, a hivatalos levél tartalmából pedig kiderül,

hogy semmilyen ellenőrzést nem tartott a két klubnál, mi több, csak abban az esetben látják ezt szükségesnek, ha sikkasztásra utaló jeleket tapasztalnak.

Ezzel a válasszal Florin Claudiu Roman semmiképp nem volt megelégedve, és közölte, hogy lesz még folytatása ennek az ügynek. Szerinte ugyanis nem kapott egyértelmű választ, és kéri, hogy a klubok iratokkal támasszák alá, illetve tegyék publikussá, hogy pontosan mire is költik a magyarországi támogatást.

Korábban a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK klubvezetője, Diószegi László is megszólalt az ügyben, és elismerte, egyben természetes dolognak tartotta, hogy kaptak pénzt Magyarországról, de leszögezte,

hogy ezt csak kizárólag utánpótlás-nevelésre és fejlesztésekre költhetik, illetve semmit nem használhatnak fel belőle a felnőtt csapat tevékenységére.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS