Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Elkészült a labdarúgó 2. és 3. Liga programterve

Dobos László 2019. június 14., 11:52 utolsó módosítás: 2019. június 14., 15:31
HIRDETÉS

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) Végrehajtó Bizottsága elkészítette a 2019–2020-as labdarúgó másod-, illetve harmadosztály programját. A 2. ligás csapatok augusztus 3-án kezdenek, a 3. ligások pedig augusztus 24-én.

Neves csapatok érkeznek majd Csíkszeredába. Archív Fotó: Pinti Attila

A 2. Ligában lesz érdekelt az FK Csíkszereda, a húszcsapatos bajnokság őszi idénye augusztus 3-án rajtol és december 7-ig tart, a tavaszi pedig február 22-én kezdődik és május 30-án zárul. Ősszel és tavasszal is lesz két-két hétközi forduló. A bajnokság részletes programját egyes információk szerint már hétfőn elkészítik.

A 2. Liga következő idényének mezőnye: Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Kolozsvári Universitatea, Petrolul Ploiești, Sportul Snagov, FC Argeș Pitești, CS Mioveni, Nagyváradi Luceafărul, Bukaresti Metaloglobus, Temesvári ASU Poli, Bukaresti Daco-Getica, Temesvári Ripensia, Aradi UTA, Konstancai Farul, Pandurii Târgu Jiu, Bukaresti Rapid, Turris Turnu Măgurele, Gloria Buzău, Resicabányai CSM és FK Csíkszereda.

A 2. Ligából az első két helyezett feljut az élvonalba, a harmadik pedig osztályozóra jogosult. Az utolsó öt együttes kiesik a 3. Ligába.

Nem változik a 3. Liga rendszere

A 3. Liga az elmúlt idényhez hasonlóan öt 16 csapatos csoportban zajlik, a bajnokság végén az öt csoportelső feljut a 2. Ligába, míg a 13–16. helyezettek, illetve a leggyengébb 12. kiesik. A 3. Liga 2019–2020-as idénye a tervek szerint augusztus 24-én rajtol. Az őszi idény november 30-ig tart, a tavaszi pedig március 7-én kezdődik, és május 30-án fejeződik be. Tavasszal lesz két hétközi forduló is.

A harmadosztályú bajnokság mezőnye még nem végleges,

hiszen csak ezután játsszák le az osztályozókat, így a csoportok összetételét és a bajnokság részletes programját valószínű, hogy csak augusztus közepén teszik közzé. Tavaly a programot csak pár nappal a rajt előtt véglegesítették.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS