Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Elkészült a román bajnoki cím nélküli labdarúgók álomcsapata

Orbán Zsolt 2020. május 28., 11:46 utolsó módosítás: 2020. május 28., 14:27

A Román Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) a szurkolók segítségével rendhagyó álomcsapatot állított össze azon meghatározó játékosokból, akik nem tudták megnyerni az élvonalbeli bajnokságot, az elmúlt évtizedben mégis letették névjegyüket az élvonalban.

Elkészült a román bajnoki cím nélküli labdarúgók álomcsapata
galéria
Ousmane N'Doye a Marosvásárhelyi ASA színeiben karnyújtásnyira volt a bajnoki címtől 2015 májusában. Archív Fotó: Haáz Vince

A rajongók két héten keresztül az élvonalbeli bajnokságot szervező LPF közösségi oldalán szavazhattak a játékosokra, akik posztok szerint párbajoztak egymással.

A labdarúgók mellett az álomtizenegy edzőjére is leadhatták voksukat a szurkolók. Ebben a kategóriában a CS Universitatea Craiova korábbi olasz edzője, Devis Mangia a szavazatok 59 százalékát begyűjtve pipálta le a FCSB-t a 2017/18-as idényben felkészítő Nicolae Dică-t.

A legjobb tizenegybe mindössze két olyan futballista került be, aki az utóbbi évtizedben erdélyi kluboknál is megfordult. A szenegáli középpályás, Ousmane N'Doye a Marosvásárhelyi ASA színeiben karnyújtásnyira volt a bajnoki címtől 2015 májusában, de miután az utolsó fordulóban nem tudták legyőzni hazai pályán a Galaci Oțelult, a Steaua végzett az első helyen.

Megtaláljuk a listán a Kolozsvári CFR-rel emlékezetes BL-meccseket játszó Mario Felgueirast is, aki romániai kalandját a Brassói FC-nél kezdte kölcsönben, de a portugál válogatottal ifjúsági Európa-bajnok kapus egyik csapattal sem tudott bajnok lenni.

A bajnoki cím nélküliek álomcsapata az LPF szavazásán:

Mário Felgueiras (Brassói FC, Kolozsvári CFR) – Jean Sony Alcenat (Petrolul Ploiești, FCSB, FC Voluntari), Cristian Săpunaru (Rapid Bukarest, Pandurii Tg. Jiu, Astra Giurgiu), Ante Puljic (Dinamo Bukarest), Vladimir Bozovic (Rapid Bukarest) – Alexandru Băluţă (FC Viitorul, U Craiova), Ianis Hagi (FC Viitorul), Ousmane N'Doye (Dinamo, Astra, FC Vaslui, Săgeata Năvodari, Marosvásárhelyi ASA), Alexandru Mitriţă (FC Viitorul, U Craiova) – Wesley Lopes da Silva (FC Vaslui, Jászvásári Poli), Harlem Gnohere (Dinamo Bukarest, FCSB). Edző: Devis Mangia (U Craiova).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat