Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Egyre népszerűbb a Hargita Trail Running

Székelyhon 2019. szeptember 04., 19:17 utolsó módosítás: 2019. szeptember 04., 19:50
HIRDETÉS

A Székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület múlt hétvégén hetedik alkalommal szervezte meg a Hargita Trail Running terepfutó versenyt, mely Románia legnagyobb körversenyének, a Kárpátok Körversenynek a része.

Fotó: Józsa Levente

Idén is nagyszámú résztvevőt vonzott Erdély egyik legnagyobb ilyen jellegű eseménye, hiszen hat országból közel 450 versenyző érkezett a Madarasi Hargitára. Az indulók a maraton (42 km), a félmaraton (21 km), a krossz (10 km) és a családi (5 km) távok közül választhattak.

A férfiak maratoni versenyét Simon István nyerte, aki 4 óra, 15 perc és 59 másodperc alatt teljesítette a távot, a nőknél pedig Mihaela Irimia ért célba elsőként, ideje 6 óra, 2 perc, 13 másodperc volt. 

Fotó: Józsa Levente

A félmaratoni távon a férfiaknál Gabriel Bularda, a nőknél Suciu Mónika bizonyult a legjobbnak. A krosszversenyben Péter Attila és Mihaela Cotonoglu a győztes. 

A verseny meglepetése Lázár Noel volt,

aki 10 éves kora ellenére a kross távon indult, és összetettben a harmadik helyezést sikerült elérnie a felnőttek között.

Fotó: Józsa Levente

Érdekesség, hogy a minden évben a családokat megmozgató Family távon idén is nagy volt az érdeklődés, 40 család közel 130 tagja fejezte be az 5 kilométeres, közel 200 méter pozitív szintkülönbséggel rendelkező szakaszt, amely a Madarasi Hargita csúcsát is érintette. Itt az utolsó beérkező is ugyanúgy örvendhetett mint az első, hiszen

a családi futam nem a versengésről szól, nincs időmérés, nincs rangsorolás, itt mindenki nyertes.

Annál is inkább, mivel minden család egy bőséges csomagot kapott a díjkiosztón, amely legfőképp a gyerekeket örvendeztette meg, de velük együtt szüleiket is.

Fotó: Józsa Levente

Évről évre egyre több pozitív visszajelzést kapunk az eseményünkről, arról, hogy mennyire jól érzik magukat nálunk az idelátogatók,

illetve mennyire embert próbáló és csodás helyeken visznek végig az útvonalak, továbbá családias a hangulat, a család minden tagja megtalálja a maga kihívását, küzdhet céljai megvalósításáért.

HIRDETÉS

A sikeres szervezés legfőképp a példaértékű csapatmunkának köszönhető, de a támogatók is minden évben örömmel állnak mellénk. Ez mindenkit feltölt, és szívvel lélekkel dolgozunk azon, hogy minden évben felejthetetlen élményekkel távozzanak a résztvevők” – nyilatkozta Ilyés Loránd, a Feel Good Sportegyesület elnöke.

Fotó: Józsa Levente

A szervezők bizakodók a jövőre nézve, hiszen már arról lehetett értesülni, hogy jövő év augusztus utolsó hétvégéjén újra megrendezik a Hargita Trail Running terepfutó versenyt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS