Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Egy győzelemre a bajnoki címtől az Imperial Wet

Dobos László 2019. május 14., 22:37 utolsó módosítás: 2019. május 14., 22:48
HIRDETÉS

Óriási küzdelemben második hazai mérkőzését is megnyerte a Csíkszeredai Imperial Wet a román teremlabdarúgó-bajnokság döntőjében. Cosmin Gherman edző tanítványai kedden este 3–2-re győztek a Galaci United ellen az Erőss Zsolt Arénában, és még egy sikerre van szükségük a bajnoki cím elnyeréséhez.

Ezúttal nem volt szükség büntetőkre, a rendes játékidőben győzték le a galaciakat Fotó: Gábos Albin

Telt ház előtt, kitűnő hangulatban kezdődött kedden este a három nyert mérkőzésig tartó finálé második találkozója, amelyen már a 3. percben előnyhöz jutott az Imperial: egy szép kombináció végén Bondar passzából Rakic bombázta közelről a labdát a galaci kapuba (1–0).

A következő percekben veszélyes szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, de a hazai védelem bravúrral menteni tudott. A 6. percben szépség díjas góllal növelte előnyét a székelyföldi együttes: a kapuskidobást követően a fordulásból, kapásból lőtt emlékezetes gólt a csíkiak idegenlégiósa, Ovszjanyikov (2–0).

HIRDETÉS

Újabb futsal-örömben volt részük a csíki szurkolóknak Fotó: Gábos Albin

A 13 perctől kezdődően a félidő végéig a vészkapusos taktikát alkalmazva, kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a pályára a Duna–parti együttes szakvezetése,

a 18. percben azonban labdát veszítettek, és Rakic saját térfeléről az üresen hagyott galaci kapuba lőtte (3–0).

Húsz másodperc múlva azonban szépíteni tudtak a vendégek, Ignat közelről talált be a csíki kapuba (3–1).

Fotó: Gábos Albin

A második félidőt jobban kezdték a vendégek, és a 22. percben újabb gólt értek el, Crăciun lőtte közelről a labdát a felső sarokba (3–2).

A folytatás nem hozott szép játékot, viszont a játékosok óriásit küzdöttek minden labdáért, így egyik csapat sem tudott újabb gólt elérni.

Az utolsó percet a csíki közönség felállva, tapsolva nézte végig. A mérkőzés a székely himnusz eléneklésével zárult.

Fotó: Gábos Albin

Román teremlabdarúgó-bajnokság, döntő, második mérkőzés:
Csíkszeredai Imperial Wet–Galaci United 3–2 (3–1).
Gólszerzők: Stefan Rakic (3., 17.), Gyenisz Ovszjanyikov (6.), illetve, Florin Ignat (18.) és Andrei Crăciun (22.).
Játékvezetők: Vlad Ciobanu (Jászvásár), Georgian Cezar Ionesu és Marian Ivănescu (mindketten Bukarest). Megfigyelők: Frusin Florea (Bukarest) és Alexandru Băjan (Videle).
Imperial Wet: Lopez Victor Gonzales – Andre Deco, Stefan Rakic, Gyenisz Ovszjanyikov, Dimitro Bondar. Cserék: Gică Dospinescu (kapus), Cristian Matei, Florin Matei, Alvaro De Luis Yubero, Bogdan Covaci, Szőcs László, Mario Velasco Duque, Tankó Levente, Bodor Róbert. Vezetőedző: Cosmin Gherman.
Galaci United: Wellington Silva – Constantin Burdujel, Adrian Lascu, Andrei Crăciun, Kailon Borges. Cserék: Ionuț Pădurariu (kapus), Cosmin Petrică, Mimi Stoica, Florin Ignat, Viorel Cojoc, Ovidiu Tudose, Daniel Arraujo, Octavian Cireș, Neto Moreira. Vezetőedző: Florin Ignat.

A három nyert mérkőzésig tartó döntőben összesítésben 2:0–ra vezet az Imperial Wet.

A döntő további tervezett időpontjai: május 19., (és ha kell) 20. és 26. A harmadik és a negyedik találkozót Galacon rendezik, és ha szükséges, akkor az utolsót újra Csíkszeredában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS