Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Dzsúdóérmek a Kanári-szigetekről

Dobos László 2019. július 30., 15:30 utolsó módosítás: 2019. július 30., 15:37
HIRDETÉS

Hét érmet szereztek a magyar cselgáncsozók a július utolsó napjaiban megrendezett veterán Európa-bajnokságon, amelynek a Kanári-szigetek legnagyobb városa, Las Palmas volt a házigazdája.

Sinka Szabolcs (balról a második) fordulatokban gazdag döntőben győzött Fotó: facebook/ Sinka Szabolcs

A magyar színeket képviselők közül aranyérmet nyert Vészi Klára (F4-korcsoport, 63 kg-os súlycsoport) és Sinka Szabolcs (M2, 66 kg), ezüstérmes lett Zatik József (M6, 73 kg) és Szőcs László (M5, +100 kg), míg Göndöcs Attila (M5, 60 kg), Horváth Tamás (M4, 100 kg) és
Novák Szilvia (F3, 48 kg) bronzérmet szerzett.

A hét érmes közül ketten székelyföldiek,

HIRDETÉS

az aranyérmes Sinka Szabolcs és az ezüstérmes Szőcs László csíkszeredai. Sinka a 35-40 évesek (M2), Szőcs pedig az 50-55 évesek (M5) korosztályában indult.

A judoinfo.hu beszámolója szerint „mennyben és pokolban is járt Sinka Szabolcs, aki végül négy győzelemmel védte meg Európa-bajnoki címét”. A francia Pasquier elleni fináléban vazaris előnyt szerzett, s ezt próbálta megőrizni a küzdelmi idő végéig. Csakhogy Pasquier az utolsó pillanatokban le tudta borítani a magyart, a bíró karja a magasba lendült, így úszott el egy pillanat alatt a diadal.

Csakhogy a zsűri időközben vissza-visszajátszotta az esetet,

s végül vazarira módosította a francia pontját, így hosszabbítás következett. Ezt Sinka Szabolcs bírta jobban idegekkel, s végül megnyerte az egyszer már megnyert, majd elveszni látszott csatát”.

Szőcs László (balról) ezüstérmes lett az Eb-n Fotó: facebook/ Szőcs László

Szőcs László egy francia és egy spanyol óriás legyőzésével jutott be a fináléba, ahol bírói döntés után moldovai riválisa nyert, Szőcs pedig a dobogó második fokára állhatott.

A spanyolországi veterán Európa-bajnokság egyéni küzdelmeiben harmincöt ország 778 cselgáncsozója vett részt, az éremtáblázat első helyén Franciaország (20 arany, 22 ezüst, 46 bronz) végzett, megelőzve Oroszországot (13, 9, 7) és a házigazda Spanyolországot (10, 6, 10). Magyarország (2, 2, 3) a tizenkettedik helyen zárta a kontinensbajnokságot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS