Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Drámai végjáték, egyenlített a DEAC a Sportklub ellen

Orbán Zsolt 2020. február 24., 22:38 utolsó módosítás: 2020. február 24., 23:17
HIRDETÉS

Másodpercekkel a hosszabbítás előtt, egy óriási egyéni hiba döntötte el a Debreceni EAC és a Csíkszeredai Sportklub második csatáját a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. A rájátszás első tévés mérkőzése jégproblémák miatt szakadt félbe a második harmadban.

Drámai végjáték, egyenlített a DEAC a Sportklub ellen
galéria
Sokáig volt 0–0, az utolsó pillanat döntött Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

„Fontos lehet ez a siker, hiszen visszaadhatja azt a magabiztosságot, amit a középszakaszban elvesztettünk. Igazi csapatmunka volt a mai, a negyedik sor óriásit játszott, de a kapusunk is lehozta kapott gól nélkül a meccset, ami mindig óriási segítség” – értékelt Jason Morgan vezetőedző azt követően, hogy a Sportklub vasárnap elvette a DEAC pályaelőnyét a negyeddöntős páharc első mérkőzésén.

HIRDETÉS

Az alapszakaszgyőztes csíkiak hétfőn újra jégre léptek Debrecenben, és Morgan ezúttal sem számíthatott több kulcsjátékosára, az egyaránt sérült Becze, Shalla, McLean hármasra, illetve az eltiltott Taratuhinra.

A kiválóra sikerült első mérkőzés után a kék-fehérek a másodikat is lendületesen kezdték, a kapusok közül Hetényinek kellett bemutatnia az első védéseket. A Sportklub letámadása jól működött, a harmad elején a hazaiak nem igazán tudtak épkézláb támadást vezetni.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az első előnyt viszont a sárga-feketék kapták, majd a másodikat is, de a magabiztosan védő Szamankov vezényletével jól tartotta magát a vendégalakulat. Egy páros kiállítás sem hozott változást az eredményjelzőn, 0–0-s állásnál mehettek pihenni a csapatok.

Az első harmadot több lövéssel záró Sportklub fölénye hangsúlyossá vált a második húsz perc elején. Rokalyék minden pozícióból próbálkoztak, Hetényi egymás után nyelte el a korongokat. A másik oldalon Izacky lehetőségénél védett nagyot a fehérorosz kapus, majd Kuljas nem tudta gólra váltani szép szólóját. Kiegyenlítetté vált a játék, de a rendes játékidő felénél következett egy hosszú kényszerszünet:

a jégen egy méretes lyuk keletkezett, így félbe kellett szakítani a mérkőzést.

A pályamunkások igyekeztek gyorsan kijavítani a hibát, a rolba is bejött, de a bizonytalan percek után a játékosok az öltözőkbe vonultak.

Fotó: Rácz Csaba

Nagyjából 40 perccel később a játékvezetők döntése nyomán folytatódhatott a játék. A kérdés az volt, melyik csapatot zökkenti ki inkább a váratlan közjáték, a válasz: egyiket sem,

maradt az addigi forgatókönyv, ez a meccs leginkább a kapusokról szólt.

A harmadik felvonásban oda-vissza hokit láthatott a közönség, igaz a DEAC volt a veszélyesebb fél, ám Szamankov továbbra is remekelt, akárcsak a túloldalon Hetényi.

Fotó: Rácz Csaba

A kimaradt debreceni lehetőségek után Brophey dönthette volna el a meccset egy ellentámadáson, a fonáklövés ellenben Hetényi lepkésében landolt. A ziccert hibázó kanadait kevéssel ez után kiállította a játékvezető, s bár a Sportklub kivédekezte az emberhátrányt, az utolsó tíz másodpercen belül megszerezték a győztes gólt a hajdúságiak:

Gecse adta el a pakkot a kapu mögött, a hatalmas egyéni hibát Mazzag büntette.

A párharc így 1–1-es állásról folytatódik csütörtökön és pénteken Csíkszeredában, mindkét mérkőzés 18.30-tól kezdődik a Vákár Lajos Műjégpályán.

Brassói fordítás, nagy meglepetés Pesterzsébeten

Hétfőn további két mérkőzést rendeztek az Erste Liga rájátszásában. Amint arról beszámoltunk, a Brassói Corona az utolsó tíz percben kétgólos hátrányból fordítva győzte le hazai jégen a Gyergyói Hoki Klubot és került lépéselőnybe. Nagy meglepetést hozott a címvédő és középszakaszgyőztes FTC-Telekom és a Fehérvári Titánok első meccse, utóbbiak hosszabbítás után gyűrték le a Ferencvárost.

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Debreceni EAC–Csíkszeredai Sportklub 1–0 (0–0, 0–0, 1–0). 
Gólszerző: Mazzag Dániel (60.). 
Kapura lövések: 29–53. 
Kiállítások: 4, illetve 10 perc. 
Játékvezetők: Babic Vladimir, Wolf László – Kedves Alfréd, Vincze Dániel (vonalbírók). 
A párharc állása: 1–1.

1. mérkőzések:
Brassói Corona–Gyergyói HK 3–2 (0–0, 0–2, 3–0)
FTC-Telekom–Fehérvári Titánok 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után

Korábban: 
Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 1–5 (0–2, 1–1, 0–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, az UTE javára.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS