Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Csúcsformában játszott a Sportklub

Dobos László 2019. január 06., 21:41 utolsó módosítás: 2019. január 06., 22:03
HIRDETÉS

Az idény egyik legjobb játékával győzte le 4–0-ra vasárnap este a Csíkszeredai Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét a jégkorong Erste Liga alapszakaszában. A csíkiak új idegenlégiósa, Krasznoszlobodcev egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez.

Fotó: Gábos Albin

Telt ház előtt csapott össze a két együttes vasárnap este a Vákár Lajos Műjégpályán, és a nézők elégedetten távozhattak, végig jó iramú mérkőzést láthattak, szebbnél szebb gólokkal.

A nézők között volt Mihai Stoichiță, a Román Labdarúgó-szövetség technikai igazgatója is, aki látszólag nagyon élvezte a találkozót.

HIRDETÉS

A Sportklub színeiben először lépett jégre Erste-ligás mérkőzésen két korábbi KHL-játékos: a kazah Vagyim Krasznoszlobodcev és az orosz Mihail Anyiszin.

Jó iramú, sportszerű első harmadot játszottak, amely kitűnően zárult a hazai együttes számára, a 19. percben Rokaly Norbert közelről legyőzte Eduard Zaharcsenkó kapust (1–0).

Fotó: Gábos Albin

A második játékrész elején a csíkiak két szépségdíjas góllal örvendeztették meg a közönséget, remekbeszabott összjáték végén Krasznoszlobodcev és Taratuhin találataival 3–0-ra elhúztak, és uralták a játékot.

A második harmad közepén bunyót is láthatott a nézősereg, ezért a játékvezetők több kisbüntetést osztottak ki.

Fotó: Gábos Albin

A 4–0-s végeredmény a 44. percben alakult ki, amikor Anyiszin a dunaújvárosi kapu mögül remekül tálalt Flinta elé, ő pedig közelről megszerezte csapata negyedik gólját. A Sportklub győzelmében oroszlánrésze volt a shutouttal záró Joakim Lundström kapusnak.

Ez a siker nagyon értékes a csíkszeredai csapat számára, hiszen közelebb férkőzött az éllovas Ferencvároshoz, mely meglepetésre kikapott hazai pályán a Fehérvári Titánok együttesétől.

Fotó: Gábos Albin

Kedden székely rangadót rendeznek Gyergyószentmiklóson, 18.30-kor a házigazda GYHK a Csíkszeredai Sportklubot fogadja. Hat pontért fog zajlani a küzdelem, ugyanis az eredményt számolják a román bajnokságban és az Erste Ligában is.

Mestermérleg

Don MacAdam, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője: „Mindegyik sorunk jól állt bele a meccsbe, és hatvan percen át következetes játékot mutattunk. Örömteli, hogy védelemben ezúttal is jól zártunk, és kevés lehetőséget hagyunk az ellenfélnek. Ezúttal is jót küzdöttünk. A célunk az, hogy meccsről meccsre jobbak legyünk, és úgy látom, ma is sikerült egy fokot feljebb lépni, ami örömteli. Mondom ezt úgy, hogy ma a megszokotthoz képest, a hiányzók miatt, improvizált sorokkal játszottunk, köztük olyan játékossal, akinek ez volt az első meccse. Jól oldották meg a feladatukat a fiúk, jól védekeztek és nagyon bölcs döntéseket hoztak a korongos játékban”.

Fotó: Gábos Albin

Corey Bricknell, a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője: „A mérkőzés elején megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, ám ezeket nem sikerült értékesíteni. Ezt követően a fegyelmezetlenséget emelném ki a csapat részéről. A büntetőpadról nehéz gólt szerezni. Fejben ment el ez a meccs, és ebben javulnunk kell.”

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, vasárnapi meccs:
Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák 4–0 (1–0, 2–0, 1–0),
gólszerzők: Rokaly Norbert (29. perc), Vagyim Krasznoszlobodcev (22.), Andrej Taratuhin (24.) és Flinta Botond (44.).
Kapura lövések: 41–21.
Büntetőpercek: 6–28 (ebből az újvárosi Azarinak 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Gergely Lehel és Csata Attila, illetve André Attila és Fehér Imre.

A többi vasárnapi mérkőzés:
Gyergyói HK–Újpesti TE 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
Vienna Capitals II.–Brassói Corona 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)
Ferencváros–Fehérvári Titánok 1–5 (1–3, 0–1, 0–1)
Debreceni EAC–Hokiklub Budapest 4–5 (0–1, 2–1, 2–3)

Fotó: Gábos Albin

A következő napok programja
Január 7., hétfő: Hokiklub Budapest–Vasas (19.40), Ferencváros–Brassó (21 óra).
Január 8., kedd: Gyergyói HK–Sportklub (18.30), Titánok–Debrecen (19.30).
Január 9., szerda: Titánok–Vasas (19.30).

Erste Liga, alapszakasz, ranglista:
1. Ferencváros 81 pont (35 meccs)
2. Csíkszereda 76 (33)
3. Debreceni EAC 69 (35)
4. Újpesti TE 67 (36)
5. Brassói Corona 67 (33)
6. Gyergyói HK 49 (33)
7. Dunaújváros 49 (36)
8. Fehérvári Titánok 46 (34)
9. Vienna Capitals II. 32 (35)
10. Hokiklub Budapest 18 (35)
11. Schiller-Vasas 13 (33)

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS