Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Csíkszereda kimarad, mindkét meccset Udvarhelyen játsszák a teremfoci spanyol fenegyerekei

Józsa Csongor, Dobos László 2018. október 18., 09:25 utolsó módosítás: 2018. október 19., 12:41
HIRDETÉS

Egy találkozót Székelyudvarhelyen, egyet pedig Csíkszeredában játszott volna a román teremlabdarúgó-válogatott a világelithez tartozó spanyolokkal. A hargitai megyeszékhelyen viszont mégsem lesz meccs, íme, a magyarázat.

Csak Székelyudvarhelyen állnak össze csapatfotóra a spanyolok Fotó: UEFA.com

Igazi sportcsemegét ígér a spanyol válogatott szereplése október 29-én és 30-án. A román nemzeti együttes meghívásának tesz eleget a világ egyik legsikeresebb teremlabdarúgó-csapata, két barátságos találkozót játszanak Székelyföldön.

A brazil után a legtöbb trófeát gyűjtötte be nemzetközi tornákról Spanyolország: világbajnokságon eddig ötször játszott döntőt, kétszer meg is nyerte. Európában abszolút rekorder az eddigi tizenegy Eb-ből hetet megnyert, és a többi négy kontinenstornán is rendre a dobogón zárt. A legutóbbiról ezüstéremmel tért haza.

A találkozókat szervező Román Labdarúgó-szövetség (FRF) úgy szerette volna, hogy az első összecsapás helyszíne a székelyudvarhelyi városi sportcsarnok, a másodiké pedig a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna legyen. Csakhogy ez a napokban megváltozott, nem viszik Csíkszeredába a mérkőzést.

Annak jártunk utána, miért nem lesz barátságos találkozó a megyeszékhelyen. Először Lászlófy Botondnál, az Erőss Zsolt Aréna ügyintézőjénél érdeklődtünk „Elöljáróban kiemelem, nagy esemény lenne a spanyol futsalválogatott csíkszeredai szereplése, nem mindennapi meccset láthatna a sportkedvelő közönség. Pár nappal ezelőtt megkerestek telefonon a szakszövetségtől, arról értesítettek, hogy október végén az Erőss Zsolt Arénában rendeznék a Románia–Spanyolország barátságos teremlabdarúgó mérkőzést.

Elmondtam, hogy a sportcsarnok a csíkszeredai önkormányzat ügykezelésében van, létezik egy tanácsi határozat ennek működésére, és ezt nem léphetem túl. Azt nem kérdezték, hogy foglalt vagy sem a csarnok. Kifejtettem, az Erőss Zsolt Aréna bérlése során vannak lépések, amelyeket be kell tartani, és a polgármesteri hivatalhoz irányítottam őket. Kértem, járják végig ennek az útját, főleg, hogy belépőket is szeretnének árusítani. Azóta nem keresett meg senki.”

HIRDETÉS

Ezt követően Görbe Walter, az Imperial Wet tulajdonosa megkeresésünkre kifejtette, nem értett egyet a szövetség álláspontjával. „Székelyföldön és Közép-Erdélyben nagy népszerűsége van a teremlabdarúgásnak, sok csapat szerepel ebből a régióból román bajnokságban, a vidék sportszerető emberei megérdemlik, hogy válogatott mérkőzést láthassanak. A csíki, gyergyói, udvarhelyi, háromszéki és Maros megyei barátaim, ismerőseim körében végzett felmérés szerint telt házas mérkőzés lenne.

Van azonban az egésznek egy szépséghibája. A válogatott eddigi barátságos találkozóira – bárhol az országban – ingyenes volt a nézők belépése. Most pedig jegyeket akarnak kérni a székelyektől. Hargita megyében. Ott, ahol a legkisebbek a fizetések egész Romániából. Az itteni emberekről még egy bőrt le akarnak húzni, és én ezt nem támogatom. Az álláspontom a következő: ha ingyenes a nézők belépése, kifizetem a sportcsarnok bérleti díját a válogatott edzése, illetve mérkőzésének idejére

– összegzett. A szakszövetség nem várt tovább, eldöntötte, mindkét román–spanyol mérkőzésnek a helyszíne Székelyudvarhely lesz. A kezdési időpont még nem végleges, jelenleg folynak a tárgyalások, hogy a Pro X tévétársaság közvetíti-e a párharcot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS