HIRDETÉS

Csíkszeredába látogatnak a hokiliga múlt szezonjának döntősei

Székelyhon 2017. december 07., 21:59 utolsó módosítás: 2017. december 07., 22:16
HIRDETÉS

Nagyon nehéz mérkőzések elé néz a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában. A tavalyi döntősöket, a jelenleg is a rangsor első két helyén álló együttest látja vendégül a csíki gárda. Pénteken a Jegesmedvék, szombaton pedig a MAC Budapest látogat a Vákár Lajos Műjégpályára.

Javítana védekezésén a Sportklub. Kellemetlen ellenfelek érkeznek Fotó: Sándor Csilla

Nem a legideálisabb felállításban várhatják a kék-fehérek a soron következő két Erste-ligás meccset a listavezető Miskolci DVTK Jegesmedvék, illetve a második helyezett Budapesti MAC ellen. Szcsasztlivij és Potapov játékára nem számíthat a Leo Gudas–Hozó Levente edzőpáros, Radim Valchar játéka pedig kérdéses.

A kiesők pótlására érkezett szerdán délelőtt Alexander Golovin, aki a Gyergyószentmiklósi Progym ellen még aznap este góllal mutatkozott be a szétlövésekkel elveszített találkozón.

HIRDETÉS

A légiósok mellett viszont lesznek más hiányzók is, hiszen az U20-as korosztályú román válogatottba – amely a divízió 2/A jelű világbajnokságon fog szerepelni Dumfriesben – három sportoló kapott behívást: Rokaly Szilárd, Sándor Zoltán és Eduard Cășăneanu.

A Sportklub mindkét soros ellenfelével utolsó hazai találkozóját játssza. A miskolciakkal még a bajnokság legelején találkoztak, amikor 2–0-s előnyről 2–4-es vereségbe szaladtak bele. A két idegenbeli találkozón viszont a miskolci csapat akarata érvényesült.

A MAC-ot már egyszer legyőzték a csíkiak ebben a szezonban Fotó: Gecse Noémi

A MAC-cal viszont már jóval jobb meccseket tudtak le a kék-fehérek. A hazai találkozón a jobb utolsó harmadnak köszönhetően 5–3-as csíki győzelem született, míg a Tüskecsarnokban gólfesztivált rendeztek a felek, és a három pont sorsa az utolsó másodpercekben dőlt el, 6–4-re nyertek a házigazdák.

Legutóbbi két találkozóján vereséget szenvedett a Sportklub, a csapat háza táján továbbra sem a gólszerzéssel van a legnagyobb probléma, hanem a védelemmel, a védekezéssel. Sok a kapott gól.

Minden mérkőzésünkön úgy állunk fel, hogy pontot vagy pontokat akarunk szerezni. Ezúttal viszont egy picit nehéz helyzetben vagyunk a sérültek, illetve a hiányzók miatt. A célunk viszont nem változott

– fogalmazott Hozó Levente másodedző.

Íme a hétvégi program:
Pénteken: Brassói Corona–Budapesti MAC (18.30), Vienna Capitals II.–Dunaújvárosi Acélbikák (18.50), Csíkszeredai Sportklub–Miskolci DVTK Jegesmedvék (19 óra) és Fehérvári Titánok–Ferencváros (19.30).
Szombat (december 9.): Sportklub–MAC (18.00), Vienna II.–Újpest (18.00) és Brassó–Miskolc (18.30).

Az Erste Liga állása:
1. Miskolci Jegesmedvék 48 pont (18 meccs)
2. MAC Budapest 39 (19)
3. Csíkszeredai Sportklub 36 (21)
4. Ferencváros 34 (20)
5. Dunaújváros 33 (19)
6. Újpest 31 (20)
7. Brassói Corona 27 (21)
8. Fehérvári Titánok 19 (20)
9. Vienna Capitals II. 3 (22).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS