Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Csíki atléta a magyar válogatottban

Dobos László 2018. október 11., 12:00 utolsó módosítás: 2018. október 11., 13:04
HIRDETÉS

Remek nemzetközi helyezésekkel büszkélkedhet a csíkszeredai 22 éves Gál Sándor atléta, aki az elmúlt napokban a magyar színeket képviselve részt a lengyelországi Bydgoszczban megrendezett, hallássérült sportolók számára kiírt mezeifutó Európa-bajnokságon.

Focizással is próbálkozott, de időközben megszerette a futást • Forrás: Gál Sándor

A csíkszeredai születésű, a nyár óta újra Csíkszeredában élő és készülő 22 éves Gál Sándor a Budapesti Honvéd Sportegyesület tagja.

A hallássérültek 11. mezeifutó Európa-bajnokságának a lengyelországi Bydgoszcz adott otthont október első hétvégéjén, ahol a magyar színekben induló székely atléta két versenyszámban is rajthoz állt, a 4000 méteres próbán 13:20 perces időeredménnyel a 14. helyen ért célba, a hosszabb távon pedig 42:49 perces idővel 9. lett.

Jó teljesítményének köszönhetően bekerült a magyar válogatottba is • Forrás: Gál Sándor

Gál a következő hónapokban a márciusi, az észtországi Tallinnban esedékes hallássérültek fedettpályás világbajnokságára készül.

A fiatalember szeptemberben részt vett a Wizz Air Budapest Félmaratonon, ahol 1 óra 20:45 perces időeredménnyel ért célba és a 63. helyen végzett. Gál idei utolsó versenye Bukarestben lesz, vasárnap rajthoz áll a román fővárosban rendezendő 10 km-es utcai futóversenyen.

Gál sportpályafutásáról

Gál Sándor az egyedüli magyar tannyelvű, hallássérült gyerekek számára létrehozott intézményben a kolozsvári Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolájában tanult, majd 2011-ben felkerült Budapestre, ahol számítógép-szerelő és karbantartó szakmát tanult a budapesti Siketek Iskolájában, idén júniusban pedig sikeresen leérettségizett a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumban.

HIRDETÉS

„Gyermekkoromban nagyon szerettem focizni, jó középpályás voltam, elég sokat futottam és passzoltam. Amikor felkerültem Budapestre, megváltoztatott az életem.

Felhagytam a labdarúgással és kipróbáltam a futást, egy év múlva meglepetésre megnyertem az 1500 méteres utcai futóversenyt, azóta nagyon megszerettem a közép- és hosszútávfutást. 

Tizenkilenc éves korom óta rendszeresen edzettem a Postás Sportegyesületénél, 2016 óta pedig a Budapesti Honvéd Sportegyesület csapatával készültem, profi közép- és hosszútávfutókkal együtt tréningeztem. Látványosan fejlődött az állóképességem, és rendszeresen versenyzek 800 métertől 10 kilométerig” – mesélte el lapunknak Gál Sándor.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS