Jégkorong
Labdarúgás
Kézilabda
Kosárlabda
Teremlabdarúgás
Egyéb sportok
Téli sportok
Székely válogatott
Imperial Wet

Címvédésre készülhet Szőcs Bernadette Európában

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. december 26., 09:08 utolsó módosítás: 2018. december 26., 09:42
HIRDETÉS

Szőcs Bernadette a jövő év elején, február 2-án és 3-án címvédőként vesz részt a svájci Montreux-ben megrendezendő Európa Top 16-os bajnokságon.

Szőcs Bernadette magabiztos játékkal hódította el az idei trófeát. Jövőben is megismételné nagyszerű teljesítményét. Archív Fotó: Facebook/Federația Română de Tenis de Masă

A marosvásárhelyi asztaliteniszező mellett további két romániai játékos, Elizabeta Samara és Ovidiu Ionescu lesz érdekelt a kontinens legjobb sportolóit felvonultató megmérettetésen. Közülük Szőcs Bernadette második helyen áll a női versenyzők európai rangsorában – az osztrák Sofia Polcanova mögött –, Elizabeta Samara a harmadik, míg a férfiak mezőnyében az idei Európa-bajnoki ezüstérmes Ovidiu Ionescu a 14. helyet foglalja el a német Timo Boll által vezetett ranglistán.

Ebben az évben Szőcs Bernadette nagyszerű meneteléssel nyerte meg a rangos tornát, hiszen mindössze egy szettet vesztett, azt is csak a döntőben, ahol 4–1-re múlta felül a címvédő, holland színekben versenyző, de kínai származású Jie Lit.

A bronzérmet Elisabeta Samara szerezte meg, aki a kisdöntőben 4–2 arányban bizonyult jobbnak a svéd Matilda Ekholmnál.

Címvédőként Románia női válogatottja a jövő évi csapat-Európa-bajnokságon is részt vehet, a férfi együttesnek viszont egy újabb selejtezőt kell játszania, miután az első szakaszban nyeretlenül, Szlovénia és Belgium mögött harmadikként zárt.

A sorsolás alapján Szerbia és Litvánia lesz az ellenfele az 1. csoportban. A mérkőzéseket májusban rendezik, a trióból pedig a két legjobb együttes kvalifikál a szeptember 3–8. között Franciaországban rendezendő seregszemlére.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS