HIRDETÉS

Bölöniék már dobogós helyen vannak

Horváth Bálint Ottó 2017. október 17., 14:15 utolsó módosítás: 2017. október 17., 14:36
HIRDETÉS

Tovább folytatja nagyszerű menetelését a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban Bölöni László a Royal Antwerp szakvezetőjeként. Újonc együttesével már a harmadik helyen áll a pontvadászatában.

Bölöni László kiváló szezonrajtot tudhat maga mögött újonc csapatával Fotó: Facebook/Royal Antwerp - Mark W.

Mint korábban már beszámoltunk róla, a 64 éves marosvásárhelyi szakember nyáron vette át a belga élvonalba tizenhárom év után visszatért Antwerp (amely nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen a legrégebbi, 1880-ban alapított belga klub, továbbá négyszeres bajnok és kétszeres kupagyőztes) szakmai irányítását, az együttesnek elsődleges célkitűzése a bennmaradás a tizenhat együttest felvonultató Jupiler League-ben. 

Az idénykezdet nagyszerűen sikerült Bölöni számára, hiszen tíz forduló után 18 ponttal, öt győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel a tabella harmadik helyére vezette az Antwerpet (az éllovas Club Brugge és a második Charleroi mögé), amely eddig kétségkívül a bajnokság mezőnyének egyik kellemes meglepetésének számít.

HIRDETÉS

Legutóbb a Zulte Waregemet győzték le könnyedén Fotó: Facebook/Royal Antwerp - Mark W.

A hétvégi fordulóban ráadásul esélyt sem adott az utóbbi években rendre az élmezőnyben végző és az Európa Ligában szereplő Zulte Waregemnek, amelyet házigazdaként 3–0-ra győzött le. Bölöni munkáját és csapata játékát az ellenfelek is dicsérik, éppen a most legyőzött Waregem edzője, Francky Dury, aki szerint az Antwerp játékosai keményen, igazi győztes mentalitással játszottak.

A Gazet van Antwerpen újság pedig hozzátette, a marosvásárhelyi edző által nyáron alkalmazott „spártai” felkészülésnek megvan az eredménye, a csapat ugyanis mind erőnlétileg, mind szervezettség szerint felülmúlta ellenfelét. 

Érdekesség, hogy Bölöni Antwerpje éppen pontegyenőséggel áll a dobogó harmadik helyén a román szakvezető, Mircea Rednic által irányított Mouscronnal, amely szintén várakozáson felül teljesít. Ráadásul a két csapat jobb gólkülönbségével egyelőre megelőzi a címvédő Anderlechtet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS