Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Bölöni László: rajtam múlt, hogy nem lettem magyar szövetségi kapitány

MTI 2020. április 03., 09:12 utolsó módosítás: 2020. április 03., 09:18

Bölöni László, a belga Antwerpen csapatánál dolgozó labdarúgóedző szerint volt olyan pillanat a pályafutásában, amikor csak rajta múlott, hogy nem lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Bölöni László: rajtam múlt, hogy nem lettem magyar szövetségi kapitány
galéria
Bölöni László még nem gondolkodik a visszavonuláson. Archív Fotó: Haáz Vince

A 67 éves szakember, aki 2017 óta irányítja az antwerpenieket, az M4 Sportnak csütörtökön azt mondta „fel volt dobva neki a labda, léphetett volna”, de a felkérés olyan pillanatban érkezett, amikor időre lett volna szüksége, hogy ezt a lépést úgy tegye meg, ahogy neki jó.

„Ez nem felelt meg a magyar szövetség akkori vezetésének, amit megértettem” – fogalmazott Bölöni. Az edző elmondta, egyelőre nem tudja, marad-e jelenlegi állomáshelyén, de most inkább arra hajlik, hogy nem.

„Olyan szintre jutottunk, ahonnan a következő lépés a bajnoki címért folytatott harc lenne, ehhez azonban meglátásom szerint más edzői filozófiára van szükség” – jelentette ki. Az Antwerpennel – melyet nagy múltú, jó anyagi hátterű klubként jellemzett – első szezonjában nyolcadik volt, az előző és a mostani, éppen csütörtökön a koronavírus-járvány miatt lezárt kiírásban a negyedik helyen végzett, emellett pedig kupadöntőbe jutott és az Európa Liga selejtezőjében is szerepelt.

Az edző hozzátette, hogy továbbra is „be van oltva a futballvírussal”, így a visszavonuláson egyelőre nem gondolkodik, azt azonban még nem tudta megmondani, hol folytatja pályafutását.

A marosvásárhelyi születésű Bölöni László játékosként 102 alkalommal szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig többek között Franciaországban, Portugáliában és Görögországban is dolgozott. A román válogatottat 10 mérkőzésen irányította.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat