Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

BL-csapat jön Udvarhelyre, megvan, hogy mikor

Józsa Csongor 2020. január 10., 13:25 utolsó módosítás: 2020. január 10., 13:30

Rendkívüli idénye van a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK férfi asztalitenisz-csapatának: a szakág Európa Kupájában negyeddöntőt játszik. A román Szuperligából az elmúlt fél évszázadban egyetlen klub sem jutott el ilyen messzire. A Bajnokok Ligájából érkező Sporting Lisszabon lesz a következő ellenfél.

A portugál ezüstérmest kiütötték, a címvédő következik Fotó: Veres Nándor

December elején a szlovák SK Vydranyt óriási csatában gyűrte le a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK, ezzel pedig a férfi asztalitenisz Európa Kupa legjobb négyes mezőnyébe jutott. Az elődöntő helyett még negyeddöntőt rendeznek a kiírásban, hiszen az első számú nemzetközi porondról, a Bajnokok Ligájából négy klub (a csoportok harmadik helyezettjei) csatlakozik a mezőnyhöz.

HIRDETÉS

A sorshúzásnál az EK-ból állva maradt négy együttes így BL-ellenfelet kapott, az udvarhelyiek mellé a Sporting Lisszabont húzták. A nagy nevű klub az elmúlt évek portugál bajnokcsapata – összesen huszonhatszoros –, legutóbb épp a Desportivo Sao Roque együttesét előzte meg, amelyet az ISK-SZAK a nyolcaddöntőben búcsúztatott.

A György István által irányított udvarhelyi csapat hétfőn kezdte el a felkészülést a tavaszi idényre, a tréner elmondta, gőzerővel készülnek a párharcra.

A két klub egyeztetése szerint az odavágót a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban rendezik február 8-án, szombaton 18 órától, a visszavágó pedig Lisszabonban lesz február 16-án 19 órától.

„Senkinek sem kell bemutatni a klubot, óriási név. Majdnem bejutott a BL legjobb nyolc csapata közé, két nyertes szett hiányzott ehhez. Első számú játékosa, Quadri Aruna huszadik a világranglistán, a második, Diogo Carvalo pedig Eb-győztes.

Eddig is azt mondtuk, nem mi voltunk a favoritok a párharcoknál, most ez még jobban érvényes. Ami nem azt jelenti, hogy feladjuk a harcot, odatesszük magunkat, hátha még egy meglepetést összehozunk. Ezzel a negyeddöntővel túlszárnyaltunk minden várakozást”

– jelentette ki György.

A szakember hozzátette, a román bajnokságból legutóbb az 1960-as években jutott el csapat az Európa Kupa ezen szakaszáig. „Jelentősen megnövelte a költségvetésünket a nemzetközi porondon való szereplés, sokat kell dolgoznunk azon, hogy összehozzuk a szükséges pénzt. Minden követ megmozgatunk. Reméljük, az itthoni meccsünk igazi sportcsemege lesz, amire sok szurkoló kilátogat” – tette hozzá a tréner.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS