Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Bejutott az Európa Kupa negyeddöntőjébe az Udvarhelyi ISK-SZAK

Józsa Csongor 2019. november 10., 20:14 utolsó módosítás: 2019. november 10., 21:10
HIRDETÉS

Szinte lehetetlen küldetésből indította a visszavágót a székelyudvarhelyi férfi asztalitenisz együttes. Portugál ellenfelet látott vendégül a városi sportcsarnokban.

Nagy lépés, a székelyudvarhelyi klub ott a legjobb nyolc között Fotó: Veres Nándor

Vasárnap késő délután a második számú kontinentális trófea, az Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK a portugál Clube Desportivo Sao Roque gárdáját fogadta. A György István által felkészített csapat a második idényét tölti a nemzetközi porondon.

HIRDETÉS

Az összecsapásra nem tudott elutazni a portugál együttes első számú játékosa, a kínai Tianming Zhao, aki az odavágón mindkét találkozóját megnyerte. Ennek tudatában sem volt egyszerű a hazaiak dolga, hiszen az odavágón 3–1-es vereséget szenvedtek, innen kellett fordítaniuk.

A városi sportcsarnokban mintegy kétszázötvenen voltak kíváncsiak a csatára. György Szilárd remekül indította meg a párharcot, 3–0-s győzelemmel aratott Joni Perreira ellen.

Fotó: Veres Nándor

A második összecsapás drámai csatát hozott az ISK-SZAK svéd idegenlégiósa, Sebastian Loso és Nuno Henriques között. Előbbi 2–1-re vezetett, kiegyenlített a portugál ellenlábas, a mindent eldöntő, ötödik szettben mindkét félnek volt meccslabdája, végül 16–14-re Loso nyert.

Összesítésben 2–0-ra állt a csata. A harmadik párharcban a vajdasági Cservik Krisztián a luzitánok honosított asztaliteniszezőjével, Tiago Li-vel játszott. Egy újabb ISK-SZAK pont egyben a következő körbe való jutást jelentette.

Fotó: Veres Nándor

Cservik gyors első szettel jelezte, nem akarja a véletlenre bízni a diadalt. A második már szoros volt, végül ezt is az udvarhelyi játékos húzta be 15–13-ra. Egy játszmára volt a gárda fennállása legnagyobb sikerének eléréséhez.

A harmadik is Cserviké lett, így a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK jutott tovább, ott van a legjobb nyolc klub között az Európa Kupában.

A következő ellenlábas decemberben a szlovák SK Vydrany lesz.

Férfi asztalitenisz Európa Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

Székelyudvarhelyi ISK-SZAK–Clube Desportivo Sao Roque 3–0
Összesítésben 4–3.

György Szilárd–Joni Perreira 3–0 (11–6, 11–5, 11–8)
Sebastian Loso–Nuno Henriques 3–2 (10–12, 11–8, 11–7, 8–11, 16–14)
Cservik Krisztián–Tiago Li 3–0 (11–3, 15–13, 12–10).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS