Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Becze Tihamér ismét Csíkszeredában fog hokizni

Székelyhon 2018. július 05., 13:56 utolsó módosítás: 2018. július 05., 14:06

Tapasztalt csatárt hívott haza a Csíkszeredai Sportklub. Több évnyi légióskodás után visszatér a gyergyószárhegyi Becze Tihamér, és újból a kék-fehér mezt ölti majd magára.

Négy év után ismét a csíkiak mezét ölti magára a szárhegyi csatár. Archív Fotó: Veres Nándor

Nem kell különösebben bemutatni a 27 éves jégkorongozót a sportág kedvelői számára. A csatár Gyergyószentmiklóson az Iskolás Sportklub csapatánál kezdett el hokizni, és még fiatalon „elcsalták” Magyarországra, ahol a Dunaújvárosi Acélbikák U18-as csapatát erősítette. Rövid időn belül átkerült a szlovákiai Érsekújvárra, majd vissza, a Budapest Star ifjúsági együttesénél folytatta.

Már fiatalon kipróbálhatta magát a fővárosiaknál a MOL Ligában. 2009-ben Svédországban is próbára tehette tudását, a Mörrums együttesének U18-as és U20-as gárdáinál játszott.

Ezután hazakerült, és a Csíkszeredai Sportklub tagjaként küzdött a jégen (2010–2014). Ezt követően Miskolcra igazolt, és a Jegesmedvékkel rögtön meg is nyerte a MOL Ligát, a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát is. A következő szezonban viszont a Fehérvári AV19-nél kötött ki.

HIRDETÉS

2016-ban a Dunaújvárosi Acélbikák igazolta le. Egy szezont húzott le ott (2016–2017), majd a következő idényt az újpestieknél kezdte el, de visszatért a DAB-hoz.

A 2018–2019-es szezonban viszont ismét a csíkiak mezét ölti magára.

„Örömmel közöljük, hogy Becze Tihamér – Titi – elfogadta ajánlatunkat, és a következő szezonokban a Csíkszeredai Sportklub csapatát erősíti. Meggyőződésünk, hogy kiemelkedő tudásával, erejével, góljaival, gólpasszaival, egyéniségével nagymértékben hozzá fog járulni közös céljaink eléréséhez. Mindent meg akarunk nyerni!” – tette közzé a hírt csütörtökön Facebook-oldalán a Sportklub.

Becze Tihamér tagja volt a különböző korosztályos román válogatottaknak, illetve a felnőtt csapathoz is behívót kapott.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS