Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Beáldozták a dán meccset a magyar kézisek

Józsa Csongor 2019. január 19., 23:20 utolsó módosítás: 2019. január 20., 11:41
HIRDETÉS

Több kulcsemberét pihentette, leginkább a fiataloknak adott sok lehetőséget a magyar kapitánypáros. A dánok éltek ezzel, behúzták a pontokat.

Nagyot küzdöttek a fiatalok Fotó: MTI/Ilyés Tibor

A középdöntő összecsapásaival folytatódott a dán-német közös rendezésű férfi kézilabda világbajnokság. A II-es csoport első mérkőzésén a Csoknyai István és Vladan Matics által irányított magyar válogatott szombat este az egyik társrendezővel, az olimpiai címvédővel, a dánokkal nézett farkasszemet.

A hazaiak százszázalékos teljesítménnyel jutottak ide, míg ellenfelük egy pontot hozott ebbe a körbe.

HIRDETÉS

A herningi találkozó elején fej-fej mellett haladt a két ellenlábas, igaz, hogy a magyarok szaladtak rendre az eredmény után, a dánoknál volt a minimális előny, egy-két góllal vezettek. Az edzői páros sokat cserélt, forgatta csapatát, talán gondolatban a sokkal fontosabb vasárnapi találkozót készítették elé.

Nagy László csak az elején volt a pályán Fotó: MTI/Ilyés Tibor

A fiúk szép akciók révén szövögették a támadásokat, jegyezték a találatokat. Két ízben is azért mehettek, hogy kiegyenlítsenek, ez nem jött össze, a 19. percben pedig először volt a legnagyobb a különbség (6–9).

Az újonnan becserélt Szita is betalált. A 23. percben négygólos hátránynál jött először a magyar időkérés (8–12).

Amíg a piros-fehér-zöldek több technikai hibát vétettek, addig a skandinávok pontosabbak voltak, így a pihenőre 10–15-ös állással mehettek.

A második felvonásban is hasonló volt a játék képe, a hazaiak hálóőre bravúrokat bemutatva biztosította, hogy ne legye szoros az állás. Társai ezt meghálálták, tartották a szünetbeli megnyugtató különbséget.

Sokáig maradt is az ötös határ.

Saját közönsége előtt nyert az olimpiai címvédő, ezzel egy lépést tett, hogy ott lehessen a vébé dobogóján, a magyarok rákészülhettek a hátrelévő feladatokra, hiszen több kulcsembert pihentettek.

A szövetség által kitűzött cél elérése szempontjából kulcsmérkőzés következik, rögtön vasárnap 19 órától Tunézia lesz az ellenfél.

Férfi kézilabda világbajnokság, II-es középcsoport, 1. forduló:

Magyarország–Dánia 22–25 (10–15)
A magyarok gólszerzői: Szita Zoltán 5, Juhász Ádám 4, Bóka Bendegúz, Hornyák Péter 3-3, Ligetvári Péter, Máthé Dominik, Nagy László 2-2, Bánhidi Bence 1.

A nap másik meccsén:

Svédország–Tunézia 35–23 (19–14).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS