Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

„Bízunk benne, hogy az MJSZ-nek továbbra is fontos lesz a székely hoki”

Orbán Zsolt , Gergely Imre 2020. május 28., 14:22 utolsó módosítás: 2020. május 28., 16:32

A székelyföldi jégkorongegyesületek vezetői a Székelyhon megkeresésére egyöntetűen gratuláltak Such Györgynek, a Magyar Jégkorong Szövetség szerdán újraválasztott elnökének, ugyanakkor a következő négy évben is jó együttműködésre számítanak a budapesti sportszervezettel.

„Bízunk benne, hogy az MJSZ-nek továbbra is fontos lesz a székely hoki”
galéria
A győzelem nem, de a támogatás mértéke meglepte. Archív Fotó: Gábos Albin

Az egyedüli kihívó Szuper Leventének nem sikerült megszorongatnia Such Györgyöt a Magyar Jégkorong Szövetség Székesfehérváron tartott tisztújító közgyűlésén. A tagok a folytonosság mellett döntöttek, így a visszavonult kiváló kapus, a Vasas korábbi klubelnöke helyett a következő négy évben is a közgadász végzettségű politikus-újságíró marad az MJSZ elnöke.

Az újrázó sportvezető hatalmas fölénnyel, 90 százalékos támogatottságal nyert, Such György 176 szavazatot kapott, míg Szuper Levente mindössze 19-et.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem számítottam a győzelemre, de a támogatás mértéke engem is meglepett. Nagy megtiszteltetés, az eddigi munka elismerését látom benne”

– nyilatkozta az újraválasztását követően Such György, aki a szövetség honlapján a szurkolók jobb kiszolgálását, a szakmai képzés színvonalának javítását, illetve a pénzügyi fegyelmet emelte ki legfőbb célkitűzéseiként.

Bár a székelyföldi klubok az MJSZ-en belül nem rendelkeznek szavazati joggal, az elnökválasztást végeredményét bizonyára érdeklődve várták. A közgyűlést követően egy-egy gyors reakció erejéig megkerestük a Csíkszeredai Sportklub, a Gyergyói Hoki Klub, valamint a Székelyföldi Jégkorong Akadémia vezetőjét.

„Először is gratulálunk Such György elnök úrnak az újraválasztásához, és bízunk benne, hogy a Magyar Jégkorong Szövetségnek továbbra is éppolyan fontos lesz a székelyföldi hoki, mint ahogy eddig is volt”

– fogalmazott Bereczky Szilárd, a Gyergyói HK menedzsere.

„Kitartást, erőt kívánunk az elnök úrnak és az MJSZ más tisztségviselőinek, hogy az utóbbi években végzett munkát folytatni tudják, és végre tudják hajtani mindazt, amit elterveztek a magyar hoki népszerűsítése érdekében. Bízunk benne, hogy sikerül elérni azt, hogy az Erste Liga mérkőzéseken Magyarországon is olyan nézőszám legyen, amilyent ez a sportág, ezek a meccsek megérdemelnek” – tette hozzá a GyHK ügyvezetője.

Such György és csapata Fotó: jegkorongszovetseg.hu
Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana alapítvány elnöke is gratulált a visszaválasztott elnöknek, aki szerinte csapatával nagyon nagy győzelmet aratott.

„Az elmúlt négy évben kiválóan együttműködtünk a Magyar Jégkorong Szövetséggel, az elnökség minden tagjával. Such Györgyék egy intézményes, precedens nélküli együttműködést ajánlottak nekünk. Évente ellátogatott az elnökség az akadémiára, egyéves teendőlistát és leltárt készítettünk az előző évek megvalósításairól. A kivándorlást, a nagy exodust közösen sikerült megállítanunk. Gratulálok az elnök úrnak, és újabb jó együttműködésre számítunk a következő négy évben.

A győzelem elsöprő, és ez meglepő, de bízok abban, hogy Szuper Levente is megtalálja a helyét a magyarországi jégkorongmozgalomban, mert egy szapporrói hősnek ott a helye.”

Az RMDSZ-es szenátor egyszersmind sajnálatát fejezte ki, amiért Zsigmond Barna Pál nem pályázott újabb elnökségi tagságra. Mint elmondta, ő és id. Ocskay Gábor volt a székely hoki leglelkesebb támogatója a szövetségben, de mostanra már egyikük sem tagja az MJSZ-nek.

Hodos László, a Csíkszeredai Sportklub elnöke elismerte ugyan, hogy a kapcsolatuk nem volt tökéletes a Magyar Jégkorong Szövetséggel, de reméli, folytatni tudják az együttműködést.

„Such Györgynek csak gratulálni tudok, sok sikert és egészséget kívánunk neki a munkájához. Remélem, hogy folytatni tudjuk tovább az együttműködést, úgy, ahogy eddig is. Az eredmény várható volt, a vezetőség pedig tulajdonképpen ugyanaz maradt, mint amelyik eddig is volt.

Bizonyos helyzetekben a Magyar Jégkorong Szövetség jobb döntéseket is hozhatott volna, szerintem jobban támogathatná az erdélyi csapatokat, főleg Gyergyót és Csíkszeredát. Nem volt ugyan tökéletes a kapcsolatunk, jónak ítélem, de hangsúlyozom, hogy lehetne sokkal jobb is”

– fogalmazott Hodos.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat