HIRDETÉS

Az ország legnagyobb sakkversenyére készülnek Korondon

Székelyhon 2017. szeptember 13., 11:13 utolsó módosítás: 2017. szeptember 13., 11:28
HIRDETÉS

Három évvel ezelőtt Sándor Levente korondi vállalkozó azzal a céllal hozta létre a Kerámia Sakk Egyesületet, hogy lehetőséget adjon az agytorna kedvelőinek a szervezett versenyzéshez.

Több mint kétszázan jelezték már részvételi szándékukat

A csomafalvi születésű sakkfanatikus azóta két rangos nemzetközi verseny lebonyolításával is bizonyított. Két évvel ezelőtt 113-an ültek asztalhoz, míg a tavalyi megmérettetést hét ország 162 nevezőjével az utóbbi húsz év legrangosabb székelyföldi sakkeseményeként emlegették. Idén Sándor Levente olyan magasra tette a mércét, hogy

a korondi sportcsarnokban szeptember 25. és október 1. között megrendezendő III. Korondi Kerámia Kupa minden idők legrangosabb és legjobban díjazott (25 250 euró) hazai nyílt versenyének ígérkezik.

HIRDETÉS

A torna 115 ezer lejes összdíjalapjára eddig tizennyolc ország több mint kétszáz sakkozója jelentkezett, köztük van húsz nagymester (GM) és tizenegy nemzetközi mester (IM) is.

Sándor Levente három évvel ezelőtt indította el a Korondi Kerámia Kupa sakkversenyt Fotó: Sándor Levente Facebook oldala

A nagymesterek rangsorát a 2650 Élő-ponttal rendelkező orosz Anton Demcsenko vezeti, asztalhoz ül továbbá Andrei Istrățescu (2589) jelenlegi román bajnok, valamint a 18 éves, egri Gledura Benjámin (2600), aki többek között Anand és Karpov exvilágbajnokokat is legyőzte. A korondi sportcsarnokot hatszáz sakkozó befogadására készítik fel, és több mint huszonöt helyi panzió ad kedvező árat a verseny sikeres lebonyolítása érdekében.

A versenyzők és érdeklődők nagy létszáma kiemelt pontosságot és figyelmet követel a szervezőktől, ezért Sándor Levente főrendező munkáját a harmincéves szervezői tapasztalattal rendelkező csíkszeredai Biró Sándor nemzetközi rendező (IO) és nemzetközi mester (IM) is segíti. A Nemzetközi Sakkszövetség által is jóváhagyott eseményen csak a rendező által felkínált kedvezményes FIDE-csomagárat igénylők szerepelhetnek (kivéve a 30 km körzetben lakók és a különleges esetek), ez szállást, étkezést, valamint nevezési és rendezési díjat tartalmaz.

A hétnapos, kilencfordulós, svájci rendszerben lebonyolítandó főversenyen a 2000 Élő-pont felettiek indulhatnak, szeptember 25-én 22 óráig lehet nevezni, majd másnap 15 órakor indulnak a sakkórák. Az ötnapos, hétfordulós B csoportban az 1601–2000 Élő-pontosok, a C-ben pedig az 1600 Élő-pont alatti, illetve az Élő-pont nélküli sakkozók játszanak. Utóbbi két csoportba szeptember 27-én 22 óráig lehet benevezni, az első forduló pedig 28-án 9.30-kor kezdődik.

A klasszikus játékidejű versenyek több száz részvevője szeptember 28-án 15.30-tól hétfordulós villámsakkban is megküzd egymással, itt mindenkinek csak öt perc gondolkodási idő áll rendelkezésére.

Az eddigi jelentkezések alapján húsz nagymester és tizenegy nemzetközi mester is asztalhoz ül Korondon

Szeptember 28-án 19 órától lesz a verseny hivatalos megnyitója, melyre Sorin Avram Iacoban, a Román Sakkszövetség elnöke és Ionuț Dobronăuțeanu, az Európai Sakk Unió alelnöke is jelezte részvételi szándékát. A Román Sakkszövetség digitális táblák kölcsönzésével segíti a korondi rendezvényt, ezáltal a világhálón is követhetők lesznek a játszmák, és első alkalommal a szövetség főoldalára is felkerült Korond neve.

A díjátadó ünnepség október 1-jén 18 órától lesz, majd 20.30-tól a főrendező ünnepi vacsorára hívja a csomagár tulajdonosait. A háromnyelvű versenykiírás a Kerámia SE honlapján, a részvevők névsora az osztrák honlapon látható, a ROU országjelzésre kattintva. A főrendező (leventesandor73@yahoo.com) és a társrendező (birosandor64@yahoo.com) e-mailben várja a további nevezéseket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS