Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Az ITF tárgyal a budapesti teniszdöntő új időpontjáról

MTI 2020. április 07., 17:54 utolsó módosítás: 2020. április 07., 18:34

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) a magyar kormánnyal és a magyar sportági szövetséggel vitatja meg, milyen új időpontban kínálkozik mód megrendezni a Fed Kupa döntőjét, amelyre eredendően április 14. és 19. között került volna sor Budapesten, de a koronavírus-világjárvány miatt el kellett halasztani.

Az ITF tárgyal a budapesti teniszdöntő új időpontjáról
galéria
A Papp László Budapest Sportaréna: eddig a női kézilabda BL négyesdöntőjét, idéntől a női tenisz Fed Kupa fináléját is itt rendezik Fotó: Budapest Aréna

Az ITF sajtószolgálatának híre szerint a világszervezet a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet idején is tartja a kapcsolatot a Fed Kupa döntőjének érintettjeivel, így a magyar kormánnyal és a teniszszövetséggel egyaránt, hogy mihelyt lehet, kijelöljék az új dátumot.

A 12 csapatos finálét a Papp László Sportarénában négy csoportban bonyolítják le – egyelőre ismeretlen időpontban –, és az A betűjelűben kapott helyet a magyar női válogatott mellett a címvédő francia és az orosz nemzeti együttes.

A korábbi döntés értelmében az esemény döntőjének jövőre és 2022-ben is a magyar főváros adhat otthont. A párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, az ebben a formában 2020-ban bemutatkozó finálé összdíjazása 18 millió dollár, melyből 12-t a játékosok kapnak, hat pedig a szövetségeknek jut.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat