Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Az Imperial Wet edzője szerint nem született jó döntés

Dobos László 2020. május 12., 13:12 utolsó módosítás: 2020. május 12., 14:05

A címvédő Csíkszeredai Imperial Wet vezetőedzője nem ért egyet a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) azon döntésével, amely szerint nem folytatják a teremlabdarúgó-bajnokság rájátszását, és a bajnoki cím egy oda-vissza párharcban dől el.

Az Imperial Wet edzője szerint nem született jó döntés
galéria
Tavaly nyáron is az Imperial Wet és a United között dőlt el a bajnoki cím sorsa. Akkor Cosmin Gherman győzelemre vezette a csíkiakat. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

A román teremlabdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásából négy fordulót kellett volna még lejátszani, de a szakszövetség vezetősége arról döntött, hogy ezeket a meccseket nem rendezik meg. Az FRF-közlemény szerint az első két helyen álló együttes, a Galaci United és a Csíkszeredai Imperial Wet közötti oda-visszavágós finálét követően hirdetnek bajnokot, így döntik el, hogy melyik csapat képviselje Romániát a következő idényben a Bajnokok Ligájában.

Cosmin Gherman, az Imperial vezetőedzője szerint a lehető legrosszabb döntés született.

Ezzel a döntéssel nem a sportolók, a csapatok, a futsal érdeke érvényesült. A felsőházi rájátszásban érdekelt csapatok edzőinek nem kérték ki a véleményét, olyanok dönthettek, akiknek nem a teremlabdarúgás fejlődése és népszerűsítése, a nézők kiszolgálása a célja.

Szerintem folytatni kellett volna, minden csapat lejátszhatta volna a hátralévő négy-négy meccsét, akár sűrített rendszerben. Vagy ha direkt döntőt akartak, akkor a három győztes meccsig zajló rendszert kellett volna alkalmazni.

A minisztérium határozatának függvényében – több mint három hónap szünet után – fogjuk újrakezdeni a közös edzéseket június 1-én vagy június 15-én. Az oda-visszavágós döntőben bármi megtörténhet.

Ez van, alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, bízom a klub vezetőségének motiváló erejében és a játékosok bizonyítási vágyában.

A szerb idegenlégósaink hazautaztak, a többiek itt vannak Romániában és lehetőségeik szerint végzik az egyéni felkészülést” – nyilatkozta Gherman.

A futsalbajnokság folytatásáról hozott döntést megelőző videokonferencián az érdekelt négy csapat – Galac, Csíkszereda, Călărași és Temesvár – képviselőivel konzultált az FRF, a csíkiakat Görbe Walter klubtulajdonos és Bíró Zsolt menedzser képviselte.

Ennek érdekessége, hogy

a galaciak a bajnokság befagyasztását kérték, és azt, hogy őket hirdessék ki bajnoknak.

Megtudtuk, hogy a csapatok egy következő sportminisztériumi rendelet függvényében kezdhetik meg a közös felkészülést, a döntő időpontját pedig annak függvényében jelölik ki, hogy mikorra kéri majd az UEFA tagországaitól a teremlabdarúgó-bajnokok lejelentését. A videokonferencián elhangzott annak a lehetősége is, hogy semleges pályán rendeznek egy Temesvár–Călărași összecsapást a bronzéremért.

Az Imperial Wet vezetősége reméli, hogy eltörlik a 14 napos kötelező karantént a csapatok esetében, és csak a kötelező tesztelés marad meg. A videokonferencián elhangzott, hogy a szakszövetség javasolta a minisztériumnak, hogy a sportcsarnokok és a szálláshely közötti távolságot a játékosok kisbuszokkal, személygépkocsikkal is megtehessék.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat