Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Az FK otthon fogadja Craiovát, komolyan veszi a CFR elleni meccset a Sepsi OSK

Dobos László, Sánta Imre 2019. február 05., 12:41 utolsó módosítás: 2019. február 05., 13:14
HIRDETÉS

A Román Labdarúgó-szövetség közzétette a Román Kupa negyeddöntőinek időpontjait. A küzdelemsorozatban érdekelt FK Csíkszereda február 28-án este nyolc órakor fogadja a címvédő CS U Craiovát. A Sepsi OSK–Kolozsvári CFR mérkőzést egy nappal korábban, február 27-én ugyancsak este nyolc órától rendezik Sepsiszentgyörgyön.

Saját közönsége előtt játszhat a Román Kupában az FK Csíkszereda Fotó: Gecse Noémi

Mivel a Román Kupa negyeddöntős mérkőzéseit közvetíti a televízió, a találkozóknak négy különböző időpontot jelöltek ki. Február 26-án, kedden este nyolc órakor kezdődik a Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Viitorul Ovidiu összecsapás. Február 27-én, szerdán délután öt órától a Dunărea Călărași–Astra Giurgiu, este nyolctól pedig a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Kolozsvári CFR összecsapásra kerül sor. Az FK Csíkszereda–CS U Craiova találkozó időpontja február 28., csütörtök, 20 óra.

Jelen állás szerint, ha az időjárás nem szól közbe, az FK Csíkszereda–CS U Craiova mérkőzést a csíkszeredai stadionban rendezik meg.

HIRDETÉS

Cseke Szilárdtól, a csíki együttes sportigazgatójától megtudtuk, hogy a kupameccs szervezési és rendezési részleteit a napokban tárgyalják meg a Román Labdarúgó-szövetség illetékeseivel. Cseke elmondta, hogy a novemberi, Bukaresti Dinamo elleni nyolcaddöntőhöz hasonlóan szeretnék lebonyolítani a CS U Craiova elleni negyeddöntőt, jegyeket pedig majd elővételben lehet vásárolni.

A pályát letakarították, és ha szükséges, ponyvával fogják védeni eső vagy havazás esetén, a világítóberendezést pedig ismét bérelni fogja a csíkszeredai klub.

Nem változtak a célok Sepsiszentgyörgyön

A téli szünet után a háromszékiek bal lábbal rajtoltak a bajnokságban, kétgólos vereséget szenvedtek a sereghajtó FC Voluntari vendégeiként. A piros-fehérekre még négy mérkőzés vár, és őrzik esélyeiket, hogy a legjobb hat között végezzenek. Az alapszakasz vége előtt azonban a Román Kupa negyeddöntőjében is pályára lépnek a Kolozsvári CFR ellen.

Kiejtené a bajnoki címvédő CFR-t a kupából a Sepsi OSK Fotó: Barabás Ákos

Bokor János, a Sepsi OSK sportigazgatója szerint az elrontott rajt ellenére sem mondtak le egyik célkitűzésükről sem, a felsőházi rájátszásban akarják folytatni az 1. Liga küzdelmeit,

de ezzel párhuzamosan a Román Kupában is szeretnének élni az esélyeikkel és továbbjutni a legjobb négy közé.

„A CFR elleni kupameccset a legnagyobb odafigyeléssel kezeljük. Nem változott semmi, továbbra is nagy fontossággal bír számunkra,

mert a Román Kupa az a küzdelemsorozat, amely akár az európai kupaszereplés jogát is biztosíthatja nekünk. Mivel a továbbjutás egy mérkőzésen fog eldőlni, előnyt jelenthet, hogy hazai pályán játszhatunk a CFR ellen.

Bár ha jobban belegondolunk, a bajnokságban ezt nem mindig tudtuk a magunk javára fordítani. A kolozsváriak sem fogják lazán venni a meccset, nekik is fontos a győzelem. Lehet, hogy többen fognak a kezdőcsapatban szerepelni azok közül, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, de bő és erős kerettel rendelkeznek, és ők is maximális odafigyeléssel fognak hozzáállni a találkozóhoz” – nyilatkozta Bokor János, a Sepsi OSK sportigazgatója.

A bajnokságban a CFR a hosszabbításban értékesített büntetővel 2–1-re nyert Sepsiszentgyörgyön Fotó: Barabás Ákos

A háromszékiek az 1. Ligában legközelebb saját közönségük előtt fogadják a Mircea Rednic által irányított Bukaresti Dinamót. A mérkőzés február 9-én, szombaton este 8 órakor kezdődik.

Labdarúgó Román Kupa, negyeddöntő:
február 26-án 20 órától Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Viitorul Ovidiu,
február 27-én 17 órától Dunărea Călărași–Astra Giurgiu, 
február 27-én 20 órától Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Kolozsvári CFR,
február 28-án 20 órától FK Csíkszereda–CS U Craiova.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS