Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Az FK Csíkszereda vezetőedzője szerint kevés az esély a májusi újrakezdésre

Dobos László 2020. március 22., 20:03 utolsó módosítás: 2020. március 22., 21:27
HIRDETÉS

A koronavírus-járvány elleni intézkedések miatt csupán 24 fordulót rendeztek a csapatonként 38 mérkőzésesre tervezett román másodosztályos labdarúgó-bajnokságban, ahol az FK Csíkszereda kiesőhelyen áll. Valentin Suciut, a csapat vezetőedzőjét a lehetséges folytatásról kérdeztük.

Az FK Csíkszereda vezetőedzője szerint kevés az esély a májusi újrakezdésre
galéria
Valentin Suciu úgy véli, még korai bármilyen forgatókönyvről beszélni Fotó: Pinti Attila

Március 8-án játszotta utolsó bajnoki mérkőzést az FK Csíkszereda a román labdarúgó 2. Ligában, ahol a koronavírus-járvány miatti intézkedések következtében a 25. fordulót elhalasztották. A csíkiak március 13-án a Konstancai Farul együttesét fogadták volna, de a találkozó elmaradt.

A folytatást illetően a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) vezetői több forgatókönyvet is kidolgoztak. Van olyan elképzelés, amely szerint április végén, egy másik szerint májusban, a legrosszabb szerint pedig júniusban folytatódna a bajnokság.

HIRDETÉS

Valentin Suciut, az FK Csíkszereda vezetőedzőjét sepsiszentgyörgyi otthonában értük el telefonon.

Jelen helyzetben kevés esélyt látok arra, hogy idén tavasszal újrakezdődjön a bajnokság. Nem hiszem, hogy áprilisban vagy májusban el tudnák indítani a bajnokságot. Az biztos, hogy a folytatásban számunkra minden mérkőzésen létfontosságú a három pont megszerzése.

Szerintem nem volna korrekt, nem lenne sportszerű a mezőny kettéosztása felső- és alsóházra, play-offra és play-outra. Mi például kétszer játszottunk az UTA-val és a Petrolullal, a kiesés ellen küzdő vetélytársaink pedig csak egyszer. De ha ez lesz a döntés, állunk elébe, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a csapat bent maradjon” – mondta el Suciu.

Megtudtuk, hogy az FK Csíkszereda játékosai egyéni edzésprogramot kaptak, de most, hogy kijárási tilalom lépett érvénybe, nehéz lesz ezt a programot betartani, csak az udvaron vagy a lakásban végezhetnek gyakorlatokat a futballisták.

Újra kell kezdeni mindent, újra el kell végezni az alapozást, szerintem minimum három hét kell arra, hogy fel tudjunk készülni az első meccsre. És ez csak akkor érvényes, ha minden játékosunk időben visszaér Csíkszeredába.

Úgy tudom, Eder nem utazott haza Spanyolországba, a görög, szerb és magyar légiósaink viszont hazautaztak” – tudtuk meg Suciutól.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS