Jégkorong
Labdarúgás
Kézilabda
Kosárlabda
Teremlabdarúgás
Egyéb sportok
Téli sportok
Székely válogatott
Imperial Wet

ASA: vége a történetnek

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. február 20., 13:48 utolsó módosítás: 2018. február 20., 13:57
HIRDETÉS

Újabb erdélyi csapattól búcsúzik a másodosztályos labdarúgó-bajnokság: a Szatmárnémeti Olimpia után a Marosvásárhelyi ASA is visszalépésre kényszerül, mert a táblabíróság jogerősen is kimondta a klub csődjét.

Eldőlt a klub sorsa, nincs folytatás. Archív Fotó: Gálna Zoltán

A területi ítélőtábla hétfőn kihirdetett döntése elutasította a felszámolás elhalasztásának érdekében benyújtott fellebbezést, és ezzel gyakorlatilag megpecsételte a pénz nélkül maradt egyesület sorsát.

Természetesen ez azt jelenti, hogy csődbe ment. A Román Labdarúgó-szövetséget értesítettük, hamarosan kizárnak minket. Még vannak játékosok és edzők a klubnál, ám ők mostantól automatikusan szabadon igazolhatóvá válnak

– közölte lapcsaládunkkal Claudiu Balogh, a törvényszék által korábban kirendelt csődbiztos.

A női csapatnak is vége Vásárhelyen. Archív Fotó: Pál Árpád

A felszámolással megbízott RTZ&Partners vállalat besztercei fiókjának képviselője érdeklődésünkre azt is leszögezte: a klubot azért nem tudták megmenteni a csődtől, mert hiányzott hozzá a „pénzalap”.

Arról korábban már beszámoltunk, hogy a szezon rajtjakor még az élvonalba való visszajutást célzó gárda átszervezési tervét a megyei prefektus „gáncsolta el”,

amikor megtámadta a városi önkormányzat sportfinanszírozási határozatait.

A csődöt alapfokon október 15-én mondta ki a törvényszék, ám a végrehajtást sikerült elhalasztatniuk a bajnoki szereplés folyatása érdekében. A téli szünetet még 31 ponttal, a nyolcadik helyen állva kezdték meg, ám mostanra már teljesen szétesett a csapat, és kilépésük már csak napok kérdése volt.

Mivel az idény felét már lejátszották, ezért eddigi eredményeiket nem törlik, hanem a hétvégén 18 csapattal folytatódó 2. Liga hátralévő összecsapásait játék nélkül írják 3–0-s eredményekkel az ellenfeleik javára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS