HIRDETÉS

ASA: kötelező a három pont

Horváth Bálint Ottó 2017. augusztus 11., 09:52 utolsó módosítás: 2017. augusztus 11., 11:08
HIRDETÉS

Az anyagi gondokkal küzdő Foresta Suceava pályáján játszik a Marosvásárhelyi ASA, a labdarúgó 2. Liga 2. fordulójának szombaton délelőtt kezdődő, a papírforma szerint könnyűnek tűnő találkozóján. 

A győzelem az ASA egyetlen választása a moldvai kiszállásán Fotó: Boda L. Gergely

Miután múlt hétvégén hazai pályán a Știința Miroslava ellen győzelemmel (2–1) kezdte a másodosztályú idényt, Bálint László feljutásra törekvő csapata újabb három pont megszerzését célozza meg, amellyel a tabella élére kerülne. Ennek elérésére nagy esélyes, hiszen azzal a Foresta Suceavával találkozik, amely  nehéz anyagi helyzetben van, és a nyitófordulóban fiatal játékosokkal felállva tizenhat gólt kapott a Temesvári Ripensiától.

A moldvai csapat minden bizonnyal a szombaton 11 órától kezdődő mérkőzésen is ifjúságiakkal lép pályára, a vásárhelyiek azonban nem mehetnek biztosra, így komolyan kell vegyék a játékot, hogy a várakozások szerint nagyarányú győzelmet szerezzenek. 

HIRDETÉS

A másodosztályú mezőnyben a hétvégi fordulót megelőzően az elmúlt napokban két csapatnál is edzőváltások történtek, ugyanis a múlt heti első forduló után két szakvezető is lemondott posztjáról: Adrian Ienci a Dunărea Călărași-t, Mihai Teja pedig a Zsilvásárhelyi Panduriit hagyta el.

Érdekesség, hogy Ienci már új megállapodást kötött éppen a feljutást célzó, de bizonytalan helyzetben levő Panduriival, amelynél ő már a harmadik edző ezen a nyáron, Teja és a szezont előkészítő Ștefan Nanu után. 

A forduló nyitómérkőzését pénteken 18 órától játsszák, amikor a Știința Miroslava a Dacia Unirea Brăilát fogadja. A további találkozókat mind szombaton 11-től rendezik: érdekesnek ígérkezik többek között a Zsilvásárhelyi Pandurii és a Chindia Târgoviște, a Dunărea Călărași és a Dacia Mioveni, illetve a Temesvári ASU Poli és az FC Argeș Pitești összecsapása, míg a mezőny favoritjának számító Aradi UTA otthon az újonc Bukaresti Metaloglobus ellen játszik.

Labdarúgó 2. Liga, 2. forduló: 
péntek 18.00: 
Știința Miroslava–Dacia Unirea Brăila
szombat 11.00: 
Foresta Suceava–Marosvásárhelyi ASA
Sportul Snagov–CS Balotești
CS Afumați–Nagyszebeni Hermannstadt
Dunărea Călărași–Dacia Mioveni
Szatmárnémeti Olimpia–Academica Clinceni
Aradi UTA–Bukaresti Metaloglobus 
Pandurii Târgu Jiu–Chindia Târgoviște
Temesvári ASU Poli–FC Argeș Pitești
Nagyváradi Luceafărul–Temesvári Ripensia.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS