Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Argentin csatárt igazolt az FK Csíkszereda

Dobos László 2020. február 13., 21:18 utolsó módosítás: 2020. február 13., 21:39
HIRDETÉS

Csíkszeredában folytatja pályafutását Juan Francisco Bauza argentin labdarúgó, aki a lengyel élvonalban szereplő Górnik Zabrze együttesétől érkezik Székelyföldre. A csíkszeredai klub közösségi oldalán közölte a hírt.

Argentin csatárt igazolt az FK Csíkszereda
galéria
Juan Francisco Bauza (középen) aláírta szerződését Fotó: FK Csíkszereda

A 23 éves Juan Francisco Bauza az argentínai Gualeguaychú városában született és a C.A. Colón csapatánál kezdte profi pályafutását, ahol előbb a második számú együttesben szerepelt, majd a CD Juventud Unida és a Gye Mendoza következett, mígnem 2019 júliusában a lengyel Ekstraklasaban szereplő Górnik Zabrze keretében találta magát.

A lengyel első osztályban hat meccsen kapott lehetőséget, de a lengyel kupában is játszott egy találkozót.

Az FK Csíkszereda a ciprusi edzőtábor során megmérkőzött a Górnik csapatával (1–4), akkor merült fel Juan Bauza neve, aki gólt is rúgott a csíkiaknak.

A klub közlése szerint hosszas tárgyalások után sikerült megegyezni a játékossal, aki csütörtökön délután aláírt és csatlakozott az FK keretéhez.

HIRDETÉS

A Ciprus szigetén edzőtáborozó székelyföldi együttes öt felkészülési mérkőzést játszott: a Górnik Zabrze elleni 4–1-es vereség mellett 1–1-es döntetlent értek el a szerbiai Szuperliga negyedik helyén álló Belgrádi FK Čukarički ellen, 1–0-ra nyertek a ciprusi másodosztályban szereplő Digenis Akritas Morphou FC ellen, 0–0-t játszottak a lett élvonal ezüstérmese, az FK Rigas Futbola Skola ellen és 2–0-ra legyőzték a ciprusi másodosztály éllovasát, az Ermis Aradíppu gárdáját.

A tervekben még szerepelt egy felkészülési mérkőzés, de a szakmai stáb úgy döntött, hogy sérülésveszély miatt nem vállalják a játékot.

Az FK Csíkszereda hétvégén hazautazik. A bajnokság tavaszi idénye február 22-én kezdődik, amikor a listavezető Aradi UTA látogat Csíkszeredába.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS