Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

A Balatonnál edzőtáboroztak az ökölvívók

Gergely Imre 2019. július 30., 14:37 utolsó módosítás: 2019. július 30., 14:46
HIRDETÉS

A Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia már megalakulása óta szoros kapcsolatot tart fent a Böjte Csaba testvér által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal, kezdetben a gyergyószéki otthonokból jelentkeztek a gyermekek a bokszedzésekre.

Nem csak nyaralás, komoly edzések helyszíne is volt az ökölvívók számára Balatonvilágos

Idén év eleje óra elindult a teljes erdélyi otthonhálózatra kiterjedő toborzó körút. Sok tehetséges és lelkes fiatallal találkoztak, akik közül 83-an az elmúlt héten részt vettek a balatonvilágosi edzőtáborban.

HIRDETÉS

A szakmai programot úgy állították össze, hogy az újoncok egy hét alatt a 0-ról indulva elsajátíthassák azokat az alapokat, amelyek a sportolói alapvizsgához szükségesek. Az eredmény bizonyítja: a dr. Kovács László mesteredző által felügyelt vizsgán senki nem bukott el, és a

vizsgázók többsége az átmenőnél lényegesen jobb pontszámokat ért el.

A napi edzéseket Huszár Árpád mellett Réti Zsolt, Harrach Előd, Dobes Zoltán és a táborozókhoz csatlakozó szegedi Boxvilág Ökölvívóképző Sportegyesület edzője, Szuknai Zsuzsanna tartották. Az edzéseket is segítették, de saját tapasztalataikról is meséltek és tanácsokat adtak a táborozóknak a magyar boksz neves alakjai, mint Erdei Zsolt, Kótai Mihály, Simon V. László, Balzsay Károly és Fekete Pál, valamint a Bunyós Pityu néven közismertté vált Szikora István is, aki egykor nehézsúlyú bokszolóként Mike Tyson és Lennox Lewis ellen is talpon tudott maradni.

 

„A gyermekek a nagy elődök szavaiból láthatták, hogy kitartó munkával messzire juthatnak a sport által. A csodálatos stadiont és annak létesítményeit megismerve, az ottani akadémisták rendelkezésére álló adottságokat látva pedig fogalmat alkothattak arról, hogy

hamarosan ők is milyen körülmények között fejlődhetnek.

A gyergyószentmiklósi akadémia központnál folyamatban van a kivitelezési tervek készítése és az építkezéshez a Magyar Kormány által biztosított támogatás a rendelkezésünkre áll. Idén elkészül a létesítmény alapozása, és jövő nyáron már beköltözhetünk új otthonunkba” – összegzett Huszár Árpád, a Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia vezetője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS