HIRDETÉS

A véghajrában mentett pontot a Sepsi OSK

Sánta Imre 2018. március 10., 22:45 utolsó módosítás: 2018. március 10., 22:50
HIRDETÉS

Elkezdődtek a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának küzdelmei, amelynek az első fordulójában Sebastian Ghinga hosszabbításban szerzett szépségdíjas találatával a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK döntetlent ért el a Concordia Chiajna otthonában. A háromszéki együttes 11 ponttal az alsóház rangsorának osztályozót érő 6. helyén áll.

Jobban játszott ellenfelénél a Sepsi OSK, de be kellett érje az egy ponttal. Archív Fotó: Sánta Imre

A kezdeti óvatos játék után a piros-fehérek hamar átvették a játék irányítását, és a 18. percben közel is jártak a vezető találat megszerzéséhez. Ekkor Petre jobboldali beadásánál Tandia egy akrobatikus mozdulattal küldte kapura a játékszert, azonban Caparco védeni tudott, majd a kipattanó labdára érkező Gorrin lövését is hárította a hazaiak hálóőre.

A folytatásban is az OSK játszott fölényben, és a 22. percben újabb lehetőség maradt ki: Oliveira ívelt középre, azonban Petre fejese nem okozott gondot a Concordia kapusának. A hazaiak csak a 41. percben alakították ki első helyzetüket, amikor Deaconu egy távoli lövéssel veszélyeztetett.

HIRDETÉS

Egy perccel később viszont megfogyatkoztak a szentgyörgyiek, mivel Oliveira egy durvaság miatt begyűjtötte második sárga lapját is, így a játékvezető kiállította.

Az első félidő hosszabbításában pedig jött az újabb hidegzuhany, amikor Rîmniceanu elnézett egy szögletről érkező beadást, Marc pedig közelről a hálóba fejelt (1–0).

Szünet után az emberhátrányban játszó piros-fehérek főleg az ellentámadásokra alapoztak, azonban csak ritkán jutottak el Caparco kapujáig. Az Ilfov megyeiek viszont Grădinaru, majd Cristescu és Bud révén növelhették volna előnyüket, de kísérleteik pontatlanok voltak.

A legnagyobb lehetőséget Cristescu hagyta ki a 84. percben, amikor már csak Rîmniceanuval állt szemben, de lövése a kapufán csattant.

Eugen Neagoe tanítványai azonban nem adták fel a küzdelmet, és amikor már mindenki a mérkőzés lefújásának pillanatát várta, a piros-fehérek még egy utolsó rohammal próbálkoztak.

Már a mérkőzés hosszabbításának utolsó percében jártunk, amikor Dalmau a jobboldalról ívelt kapu elé, a jól helyezkedő Ghinga pedig egy szép mozdulattal, ollózva lőtt a meglepett Caparco hálójába (1–1).

A háromszékieknek így az utolsó pillanatban, emberhátrányban sikerült döntetlenre menteniük a mérkőzést, és a játék összképe alapján megérdemelten jutottak az egy pont birtokába.

Viszont dicséretet érdemel a csapatot elkísérő Székely Légió mintegy százfős tábora is, amelynek hangja a meccs egész ideje alatt betöltötte a chiajna-i stadiont.

A következő fordulóban az OSK végre ténylegesen is hazai pályán fogadja majd az FC Voluntari csapatát, hiszen a találkozót a héten hitelesített sepsiszentgyörgyi városi stadionban rendezik. A mérkőzés március 19-én, hétfőn este 20.45-kor kezdődik.

„Ha reálisan szemléljük, az első félidőben két góllal kellett volna vezessünk. Keveset beszéltem eddig a bíráskodásról, de ez a mai játékvezetési stílus nem tetszett. Szánalmas volt mindaz, ami ma este történt.

A mutatott játékunk alapján viszont megérdemeltük ezt a döntetlent.

Amíg tizenegy a tizenegy ellen játszottunk, a Chiajna semmilyen gondot nem okozott számunkra. Büszke vagyok a fiúkra” – nyilatkozta Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, 1. forduló, Chiajna:
Concordia Chiajna–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–1 (1–0),
gólszerzők: Marc (45+3.), illetve Ghinga (90+3.).
Chiajna: Caparco – Patache, Albu, Marc, Bărboianu (Nivaldo, 22.) – Bucșa, Deaconu, Grădinaru, Cristescu (Babic, 85.), Bumba – Batin (Bud, 68.). Edző: Ion Moldovan.
Sepsi OSK: Rîmniceanu – Dalmau, Viera, Obšivač, Sato – Ghinga, Gorrin (Simonovszki, 58.), Oliveira, Fülöp (Petrović, 81.), Petre (Hamed, 63.) – Tandia. Edző: Eugen Neagoe.
Sárga lap: Grădinaru (86.), illetve Oliveira (1., 42.), Sato (14.), Viera (83.).
Piros lap: Oliveira (42., Sepsi OSK).
Játékvezetők: Horia Mladinovici (Bukarest), Sebastian Stoianov (Konstanca), Andrei Constantinescu (Bukarest).

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, 1. forduló:

Alsóház
FC Botoșani–Bukaresti Juventus 0–0
Concordia Chiajna–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–1
Március 11., vasárnap:
FC Voluntari–Temesvári Poli (18 óra)
Március 12., hétfő
Bukaresti Dinamo–Medgyesi Gaz Metan (20.45)

Felsőház
Kolozsvári CFR–Jászvásári Poli CSM 2–1 (1–0)
CSU Craiova–Astra Giurgiu 1–0 (0–0)
Március 11., vasárnap:
FCSB–FC Viitorul (20.45)

Ranglisták
Felsőház:
1. Kolozsvári CFR 33 pont
2. Craiova 29
3. FCSB 28
4. Astra Giurgiu 22
5. Viitorul 22
6. Jászvásár 20

Alsóház:
7. Botoșani 21 pont
8. Dinamo 20
9. Chiajna 15
10. Voluntari 14
11. Temesvár 14
12. Sepsi OSK 11
13. Medgyes 8
14. Juventus 7.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS