Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

A szlovéniai hoki-vb-t sem rendezik meg idén

MTI 2020. március 17., 20:03 utolsó módosítás: 2020. március 17., 20:07

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány terjedése miatt kedden törölte a román és a magyar válogatottat is felvonultató, ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságot. A svájci elit vb megrendezéséről még nem született döntés.

A szlovéniai hoki-vb-t sem rendezik meg idén
galéria
Döntött az IIHF: elmarad idénről a ljubljanai torna

A harmadik értékcsoportból tavaly nagy meglepetésre feljutott román, illetve a magyar mellett a dél-koreai, az osztrák, a francia, a házigazda szlovén válogatott játékosai léptek volna jégre április 27. és május 3. között Ljubljanában.

Az IIHF ugyancsak törölte a divízió I/B-s vb-t, amelyet szintén ebben az időszakban tartottak volna a lengyelországi Katowicében.

A szövetség már a múlt pénteken törölte a divízió II-es és III-as világbajnokságokat minden korosztály számára, korábban pedig a női elit vb-t is, amelyen a magyar csapat fennállása során először szerepelt volna.

Sajnos ebben az időben nem lehet komolyabb döntéseket hozni a 2020-as világbajnokság megtartásával kapcsolatban

– mondta René Fasel, az IIHF elnöke.

„Az érdekelt felek, valamint a vb-n résztvevő válogatottak szövetségei nyíltan megvitatták a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nagyon összetett helyzetet” – tette hozzá.

Világszerte az elmúlt hetekben, napokban a nemzeti bajnokságok sorra leálltak, edzeni sem lehetett, Európában sok helyen még a jégpályákat is leolvasztották. A legerősebb ligák közül csak az orosz bázisú KHL rájátszása folyik – ott is egy hét szünetet rendeltek el –, de például az NHL küzdelmei is leálltak.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat