Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

A korábbi magyar szövetségi kapitány nyolcas döntőt javasol a kézi BL-ben

MTI 2020. április 03., 21:23 utolsó módosítás: 2020. április 03., 22:30

Talant Dujsebajev, a lengyel Vive Kielce vezetőedzője azt javasolja: négyes helyett nyolcas döntő zárja le az idényt a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A korábbi magyar szövetségi kapitány nyolcas döntőt javasol a kézi BL-ben
galéria
Talant Dujsebajev. Archív

A szezon a csoportkör után, az egyenes kieséses szakasz első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. Az európai szövetség (EHF) később úgy döntött, hogy a negyeddöntőbe jutásért június elején játsszanak a csapatok, a negyeddöntőre június 22-28. között kerüljön sor, a kölni négyes döntőt pedig augusztus 22-23-án rendezzék.

Az új időpontok kihirdetése óta számos kritikát kapott az EHF, mivel július 1-jén sok játékos klubot vált, másrészt a legjobbaknak szinte egyáltalán nem lenne nyári szünete.

„Rendkívül nehéz lesz júniusban lejátszani a nyolcaddöntőt és a negyeddöntőt is. Nem hozna reális eredményeket. Sokkal jobb lenne, ha a nyolcaddöntők után nyolcas döntőt rendeznének Kölnben. Ez lenne a legjobb megoldás, és biztosítaná a tisztességes játék feltételeit” – mondta Talant Dujsebajev, a lengyel bajnok Kielce vezetőedzője, aki 2014 és 2016 között irányította a magyar válogatottat.

A negyeddöntőbe jutásért a Mol-Pick Szeged a címvédő északmacedón Vardar Szkopje, a Telekom Veszprém pedig a lengyel Orlen Wisla Plock együttesével találkozik. A két magyar csapat azonos ágon van, vagyis továbbjutás esetén a nyolc között egymással játszanának.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat