Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

A fővárosban is remekelt a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2019. december 07., 19:56 utolsó módosítás: 2019. december 07., 20:46

Újabb nagyarányú győzelmet aratott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, a női kosárlabda-bajnokság 10. játéknapján a Bukaresti Rapidra mért kiütéses vereséget. Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a háromszékiek továbbra is veretlenül állnak a keleti csoport élén.

A fővárosban is remekelt a Sepsi-SIC
galéria
Újabb meccsen lépték át a háromszéki lányok a száz dobott pontot Fotó: Sánta Imre

A találkozó legelején Vlad hárompontosával a fővárosiak jutottak vezetéshez, ám amint az később kiderült, a Rapid ekkor először és utoljára volt előnyben a mérkőzésen. A zöld-fehérek válasza azonnal érkezett, Givens, Demeter és Mandache perceken belül megfordították az állást (3–9). A hazaiaknak még sikerült felzárkózniuk két pontra, de ez csak szalmalángnak bizonyult, mert a címvédő ekkor egy 10–0-s sorozattal meglépett (10–22), az első negyed végére azonban előnyük nyolc pontra apadt (18–26).

A folytatásban a két csapat teljesen elhanyagolva a védekezést, mindent a támadójátékra tett fel, így mindkét oldalon potyogtak a kosarak.

A szentgyörgyi lányok a hárompontos félkörön kívülről rendre pontosabban céloztak, így a nagy adok-kapokból ők jöttek ki jobban, és a mérkőzés felénél már huszonegy ponttal vezetett a címvédő (38–59).

Szünet után Zoran Mikes tanítványai még elszántabban tértek vissza a pályára, ekkor már a védekezésre is jobban odafigyeltek, és alig hagyták lélegezni vendéglátóikat, akik a harmadik negyedben mindössze nyolc pontot szereztek. Ezzel szemben a zöld-fehérek főleg Gödri-Părău, Demeter és Orbán eredményes játékának köszönhetően megszórták ellenfelüket,

már idő előtt végleg eldöntve a mérkőzés sorsát (46–87).

Az utolsó tíz perc is hasonló forgatókönyv szerint alakult, ekkor az Orbán–Vucetic páros remekelt, majd a 35. percben Butler találatával már száz pont fölött jártak a zöld-fehérek, amire a hátralevő percekben még rátettek egy lapáttal, kialakítva az 58–112-es végeredményt.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a Rapid kiválósága, az egykor Sepsiszentgyörgyön is megforduló Florina Stănici (Diaconu) lett 18 ponttal, a leghatékonyabbnak azonban a Sepsi-SIC beállósa, Natalie Butler bizonyult, aki 14 ponttal és 16 lepattanóval dupla-duplát jegyzett.

A nemzetközi porondon is érdekelt háromszékiek az elmúlt hetek megfeszített irama után egy kissé fellélegezhetnek, legközelebb csak december 14-én, szombaton lépnek pályára, amikor hazai pályán a CS Municipal Târgoviște együttesét fogadják, majd várhatóan december 19-én a lengyel Artego Bydgoszcz csapatát látják vendégül a Sepsi Arénában az Európa Kupa rájátszásának első mérkőzésén.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, Keleti csoport, 10. forduló:
Bukaresti Rapid–Sepsi-SIC 58–112 (18–26, 20–33, 8–28, 12–25)
Rapid: Stănici 18 (1x3), Vlad 12 (4x3), Lupusavei 6, Burlakova 2, Cazacu. Cserék: Ticu 8 (1x3), Cuatu 6, Pantazi 4, Manea 2, Bejan, Grigore, Niculescu. Edző: Dan Militaru.
Sepsi-SIC: Mandache 12 (2x3), Givens 10 (2x3), Pasic 10, Demeter 10, Gödri-Părău 6. Cserék: Vucetic 16, Butler 14, Orbán 10, Cătinean 8 (2x3), Topuzovic 8 (2x3), Kovács 6 (2x3), Mîrne-Nagy 2. Edző: Zoran Mikes.
Játékvezetők: Cristina Anuței, Laurențiu Antoche, Diana Oprea.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat