HIRDETÉS

3. Liga: halálcsoportba kerülhetnek a székely együttesek

Zátyi Tibor 2018. július 23., 14:55 utolsó módosítás: 2018. július 23., 16:17
HIRDETÉS

A Liga2.ro szakportál szerint a labdarúgó 3. Liga 2018–2019-es kiírásában is a moldvai csoportba kerül az FK Csíkszereda, a Kézdivásárhelyi SE és a Székelyudvarhelyi FC.

Újból nehéz dolga lesz a csíki gárdának, ha szintet akar lépni. Archív Fotó: Gecse Noémi

A szakportál szerint a székely csapatok mellett a 2. Ligából kiesett Ştiinţa Miroslava, az előző szezonban bajnoki címre és feljutásra pályázott Galaci Oțelul SC, valamint a Románvásári VSK is az 1-es csoportban kezdi el a harmadosztályos pontvadászatot.

Mellettük ide sorolják még a Bucovina Rădăuţi, a Sporting Lieşti, a CSM Focşani, a Sănătatea Darabani, a Şomuz Fălticeni, a Ceahlăul Piatra Neamţ, az FC Botoşani II. és a Jászvásári Politehnica II. csapatát is.

HIRDETÉS

Első ránézésre nagyon erős mezőnynek tűnik ez, amelyben legalább hat-hét együttes harcolna a bajnoki címért, egyben a 2. Ligába való feljutásért. Hogy végül melyik szériában kapnak helyet a csíkiak, a kézdivásárhelyiek és az udvarhelyiek, hamarosan kiderül, mivel a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a héten hozza nyilvánosságra a harmadosztály öt csoportjának összetételét.

Három ifi folyamatosan a pályán

Az elmúlt hét végén ülésezett az FRF sürgősségi bizottsága, és változtatott a 3. ligás csapatokban pályára lépő ifjúsági játékosokról szóló szabályzatán. Az augusztus 25-én rajtoló 2018–2019-es szezonban minden csapatnak

kötelező módon legalább két U20-as (1999. január 1. után született) és egy U21-es (1998. január 1. után született) játékost kell szerepeltessen az egész mérkőzés folyamán.

A szervezési és működési szabályzaton (ROAF – Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice) végzett módosításban megjegyzik, hogy amennyiben az említett három játékosból valakit piros lappal kiállítanak, a csapat nem köteles helyette pályára küldjön a követelményeknek megfelelő korú labdarúgót.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS