Kemény csata vár a Sepsi OSK-ra

Orbán Zsolt 2020. július 01., 11:41

Az FC Viitorul elleni bravúros hazai pontszerzés után a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az Academica Clinceni vendége lesz szerda délután 17 órától a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának hetedik fordulójában.

Fülöp Loránd jó formában várja a találkozót Fotó: Pinti Attila

Szombaton a székely csapat a második félidőben mínusz egy emberrel játszva, kétgólos hátrányból harcolt ki döntetlent a play-outot vezető konstancaiak ellen. Gheorghe Hagi, a vendégek vezetőedzője gratulált a Sepsinek a „fantasztikus meccsért”, szerinte nagyon jól játszott a házigazda alakulat, miközben saját csapata játékában sok kivetnivalót talált.

{K1}

{A}

A piros-fehérek ma az Academica Clinceni ellen lépnek pályára idegenben, és Leo Grozavu ezúttal is nehéz meccsre számít. Az eltiltott tréner szerint játékosainak vissza kell szerezniük a második helyet az alsóházban. Az FC Voluntari jelenleg jobb gólarányának köszönhetően megelőzi a Sepsit, de a soron következő ellenfél hátránya is csak egy pont a háromszékiek mögött.

Mint azt a hétközi bajnokit felvezető sajtótájékoztatón a moldvai szakvezető elmondta, a megváltozott menetrendben nagy hangsúlyt fektetnek a pszichikai feltöltődésre. A maga részéről hozzászokott már ahhoz, hogy háromnaponta van meccsük, elmondása szerint a labdarúgók jól érzik magukat és teszik a dolgukat. Kiemelte, hogy az ellenfél jó formában van, miután legutóbbi három mérkőzésén egyaránt nyert, ráadásul gólt sem kapott, ami jelzi, mennyire egységes az Ilfov megyei együttes.

Grozavu másfelől nehezményezte, hogy az elmúlt időszakban a Sepsi OSK-val szemben megsokasodtak a bírói tévedések. Úgy érzi, a játékvezetők kizárólag csapata kárára hibáznak, és szeretné, ha ez a jelenség egyszer és mindenkorra megszűnne.

A Viitorul és a Jászvásári Poli elleni kupameccsen is betalált Fülöp Loránd szerint bizakodása ad okot, hogy az elmúlt három mérkőzésen tizenegy gólt szereztek. A támadó középpályás úgy véli, még nem múlt el a veszély a bajnokságokban, pontokat kell szerezniük, hogy majd nyugodtan tudjanak a Román Kupára fókuszálni. Fülöp úgy fogalmazott, ezúttal is offenzív fellépés várható a Sepsitől, nem bunkerfocit akarnak játszani, a győzelem lesz a cél a Bukarest melletti községben.

Az OSK és a Clinceni eddig két-két alkalommal találkozott egymással az élvonalban és a másodosztályban, egy döntetlen mellett három sepsiszentgyörgyi siker született. A vendégeknél egyébként nem léphet pályára a Viitorul ellen kiállított Nicolae Carnat, míg Peter Gál-Andrezly és Andrei Dumiter sérült.

Hamed elköszönt

Yasin Hamed távozik a Sepsi OSK-tól, a fiatal román-szudáni szélső közösségi oldalán köszönte meg azt a „csodálatos három évet”, amelyet Sepsiszentgyörgyön tölthetett. A Nagyszalontán született labdarúgót 2018 telén a Kolozsvári CFR-től szerezte meg az OSK, majd idén februárban kölcsönadták a másodosztályban szereplő FK Csíkszeredának.

A bolgár középpályás, Stefan Velev a Viitorul ellen utolsó meccsét játszotta Sepsi-mezben, ugyanakkor a horvát védő, Hrvoje Barisic szolgálataira sem tart igényt a klub a következő idénytől. Sajtóhírek szerint a Sepsi OSK leigazolta cserében a rutinos középhátvéd Bogdan Mitreát, aki a szlovák Spartak Trnavatól csatlakozik, valamint érkezik egy kis híján kétméteres kapus, Alexandru Greab, aki legutóbb a Concordia Chiajnánál védett.  

A hétközi forduló kedden a Jászvásári Poli és az FC Hermannstadt mérkőzésével rajtolt el. A Sepsi OSK moldvai kupaellenfele kétszer is nyerésre állt a gólgazdag összecsapáson, de végül a nagyszebeni vendégek gyűjtötték be a három pontot, és ezzel elmozdultak az osztályozós helyről.

{K2}

{Z1}

{S1}